BAGVÆRK,  FORRETTER,  FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

LAHMACUN

Lahmacun er en slags tyrkisk pizza. Den er lavet på hakket oksekød blandet op med blendet grøntsager. Den kan både spises som forret eller hovedret. Og du kan sagtens tilføje friske grøntsager på toppen af dem og rul dem som en sandwich – glem ikke at presse lidt citronsaft på toppen af din lahmacun – det er altså en must!

LAHMACUN

10 – 12 stk

DEJEN
  • 300 – 350 g mel
  • 3 tsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 200 – 250 ml lunkent vand
  • 1 tsk tørgær
KØDFYLDET
  • 200 g hakket oksekød
  • 1 tomat
  • En håndfuld persille
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 hvidløgsfed
  • 2 tsk tomatpure
  • 2 spsk olie
  • 1/2 spsk paprika
  • Salt & peber

Kom vandet i en skål med tørgær og rør det godt sammen. Kom mel, olivenolie, sukker og salt i en skål og rør det godt sammen.

Kom gærblandingen ned i skålen, og ælt det hele godt sammen. Hvis du føler din dej er for tør, så tilsæt mere vand. Tildæk skålen med et viskestykke, og stil det til hævning i 30-40 min.

Kom tomat, løg, hvidløgsfed, persille og peberfrugt i en foodprocessor og blend det hele godt sammen.

Tilsæt de blendede grøntsager på kødet, og tilføj tomatpure, paprika, salt og peber. Bland det hele godt sammen.

Del din dej i 10-12 lige store kugler. Drys let med mel på bordpladen fold din dej ud med en kagerulle. Du kan have 4 stk. udrullet dej på en bradepande.

Kom en god portion kødfyld på dejen og pres det ned på dejen med dine fingre.

Bage dem i en forvarmet ovn på 250 grader i ca. 10 min, eller indtil kanterne på dejen bliver gyldenbrune.

Velbekomme

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *