BAGVÆRK,  FORRETTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER,  VEGETAR

FETASNEGLE

Det er for mig blevet en vane at bage noget en gang om ugen. Oftest ender det med at jeg bager enten pølsehorn, fatayer eller noget helt tredje.

De her fetasnegle er meget enkle og lækre! Vi spiser dem enten til frokost ved siden af en frisk salat, eller evt. til aftensmad som forret med suppe. Vores lille søn elsker dem også som snacks! Han er nemlig ret vild med alt det som er lavet på dej – præcis som mor.

I kan altid eksperimentere med fyldet og komme andre ting i -tror at det vil smage utrolig godt også.

DEJEN
  • 300 ml mælk
  • 25 g frisk gær
  • 60 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 600-650 g mel
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
FYLDET
  • 400 g feta
  • 2 spsk tørrede mynte
  • 200 g revet mozzarella

Lun mælken og smuldre gæren ned i. Kom smørret, sukker og ægget ned i og rør det godt sammen. Tilsæt melet gradvist sammen med saltet. Ælt dejen rigtig godt. Dejen må gerne være klistret og ikke tør. Tildæk skålen med et viskestykke, og stil det til hævning i 60 min.

Smuldre din feta og rør det sammen med det tørrede mynte og revet mozzarella.

Tag dejen ud, og fold den ud med en kagerulle på bordpladen – prøv at danne en nogenlunde firkantet form. Fordel fyldet over hele dejen. Rul dejen ved at starte fra spidsen af, indtil du får en tyk rulle.

Nu skal du skære dine fetasnegle. Tag et godt stykke tandtråd ud, og hold godt fast i begge sider, så du har en stram tråd. Kom tråden ind under rullen, og træk begge sider op, så de mødes øverst ved rullen. Så trækker du dem modsat hinanden, så de skærer igennem. Dette gør du, med hele rullen.

Kom dine fetasnegle på en bradepande med bagepapir på, og dæk dem til med et viskestykke. De skal efterhæve i 30 min. Bag dine kanelsnegle i en forvarmet ovn på 180° indtil de får en gyldenbrun farve.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *