BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER

MAAMOUL – EID SMÅKAGER

Den mest traditionelle mellemøstlige Eid-småkage. Vi nærmer os Eid med hastige skridt – derfor måtte jeg dele denne opskrift med jer, så I også kan nå at bage nogle til jeres dessertbord.

Maamoul er en småkage lavet på semolinadej og fyldt med enten pistacie eller valnødder – utrolig smagfuld og lækker. Denne tradition har jeg lært af en tæt veninde, der bor i Århus – hun gav mig alle de bedste tips og tricks til den bedste hjemmelavet maamoul

DEJEN

ca. 45-50 stk.

  • 500 g fin semolina
  • 500 g grov semolina
  • 500 g smeltet AMA smør
  • 150 g sukker
  • 150 ml mælk
  • 1/4 tsk tørgær eller ½ tsk frisk gær
  • 75 ml rosenvand
  • 120-150 g mel
  • ½ tsk malet prunus mahleb (weichsel)
FYLDET
  • 200 g grovmalet pistacie + 100 g flormelis + 4-5 spsk rosenvand
  • 200 g grovmalet valdnødder + 100 g flromelis + 4-5 spsk rosenvand
ANDET
  • Maamoul form
  • 500 g flormelis til at drysse på toppen af din maamoul

 

Du skal i gang med din maamouldej natten før, da din semolina skal suge alt det smeltede “smør” til sig (men det er KUN semolina og smør du skal blande i første omgang).

Kom din grove og fine semolina i en stor skål, smelt din AMA smør, hæld den varm heri og bland det godt sammen. Dæk din skål og stil den på køkkenetbordet. Gå i gang med resten dagen efter.

Kom sukker, mælk, gær, rosenvand i din semolina og bland det godt sammen. Kom melet gradvist heri. Konsistensen af din dej må ikke være for blød eller for tør. Den skal nemlig kunne formes, uden at sidde fast på dine hænder eller være for tør til ikke at kunne forme sig.

Nu skal du i gang med, at veje din maamoul, så du får nogle ensartet maamoul. Dine maamoulkugler skal veje 40 g hver.

Når du har vejet alle dine maamoulkugler, skal du i gang med din pistacie- og valnøddefyld.

Bland pistacien med rosenvand og flormelis – konsistensen her skal være fast. Bland derudover dine valnødder med rosenvand og flormelis.

Form din dejkugle på din håndflade. Det er vigtigt, at din dej ikke er alt for tynd – så pas på med at forme den for tynd. Kom ca. 1½ tsk pistacie- eller valnøddefyld. Form din maamoul til en rund kugle, og kom den på din maamoul form som er beklædt med husholdningsfilm, og pred den forsigtigt ned, så den former nogle mønstre. Jeg fik ca. 22 af hver smag.

Kom dine maamoul på en bradepande beklædt med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn på 250 grader i ca. 10-12 minuter. Din maamoul må kun få en gyldenbrun farve på bunden. Kom dem på et bord og drys straks flormelis på toppen af dem. Du skal ikke være forsigtig med mængden af flormelis – du må gerne være gavmild med det.

Din maamoul kan holde sig i et par uge, i en lufttæt madkasse.

Velbekomme

2 Comments

Skriv et svar til Elma Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *