BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

CHOKOLADETALKAGE MED CHOKOLADEMOUSSE

De her talkager er ret populære for tiden – de pynter også ret flot til et kagebord. Jeg har personligt bagt denne her kage til min søns to års fødselsdag, og det var et kæmpe hit både blandt børn og voksne.

Jeg deler her en grundopskrift på en chokoladekage, dvs. i kan selv justere i hvilket mouse der skal på toppen af kagen.

CHOKOLADEKAGE
  • 350 g smør
  • 150 g sukker
  • 150 g brun farin
  • 6 æg
  • 100 ml mælk
  • 50 ml kaffe (kan undlades)
  • 300 g mel
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g kakaopulver
  • 150 smeltet chokolade
GANACHE
  • 400 ml piskefløde
  • 200 g mørk chokolade
  • 2 husblasplader

Kom chokoladeknapper og kakaopulver i en skål. Smelt smør og rør mælken heri. Kom den varme mælkeblandingen på chokoladen så den smelter. Tilføj derefter sukkeret, brun farin og æg i blandingen. Pisk det hele godt sammen.

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en separat skål. Kom melblandingen ned i chokoladeblandingen og bland det godt sammen.

Hæld kagedejen i en bradepande på 37×27 cm der er beklædt med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 30-35 min.

Når din kage er kølet helt af, skærer du det ønskede tal ud.

Kom husblas i en skål med koldt vand og stil det til side i 10-15 minutter.

Varm fløden og hæld den på chokoladen i en skål. Vrid husblas for vand og rør den i den varme fløde. Lad det derefter køle af.

Kom din ganache på køl i 3 timer. Pisk din ganache lind. Kom din ganache i en sprøjtepose med en fransk stjernetyl.

Kom kagen på det fad den skal serveres i. Sprøjt massen på tallet og pynt den slutteligt med friske bær og chokolade.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *