BAGVÆRK,  FORRETTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER,  VEGETAR

FLETTET BRØD MED OLIVEN OG FETA

Det her brød, passede helt perfekt til vores champignonsuppe. Det er et stykke tid siden, at jeg har bagt brød herhjemme og det har jeg savnet!

Denne opskrift kan du selv freelance med som du har lyst – den jeg deler indeholder oliven, feta, soltørrede tomater og zaatar.

DEJEN
  • 150 ml mælk
  • 15 g frisk gær
  • 30 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 300-350 g mel
  • ½ spsk sukker
  • ½ tsk salt
FYLDET
  • 200 g fetaost
  • 100 g oliven
  • 50 g soltørrede tomater
  • 1 spsk zaatar

Lun mælken og smuldre gæren ned i. Kom smørret, sukkeret og ægget ned i og rør det godt sammen. Tilsæt melet gradvist sammen med saltet. Ælt dejen rigtig godt. Dejen må gerne være klistret og ikke tør. Tildæk skålen med et viskestykke, og stil det til hævning i 60 min.

Smuldre din feta i en skål, skær din oliven og de soltørrede tomater i mindre stykker . Bland det hele godt sammen og kom din zaatar på toppen.

Tag dejen ud, og fold den ud med en kagerulle på bordpladen – prøv at danne en nogenlunde firkantet form. Fordel fyldet over hele dejen. Rul dejen ved at starte fra spidsen af, indtil du får en tyk rulle.

Skær derefter dejrullen igennem på midten, men lad ca. 1 cm af toppen være uskåret. Snor de to strimler mod hinanden, så du danner en “fletning”. Fold så enderne på dejen sammen.

Kom din stor snegl på en bradepande med bagepapir på, og dæk dem til med et viskestykke. De skal efterhæve i 30 min. Bag din snegl i en forvarmet ovn på 180° indtil de får en gyldenbrun farve ca. 20-30 minutter.

Nyd dit brød varmt.

Velbekomme

2 Comments

    • Hygge Cooking

      Hej
      Tak for din besked. Du skal bruge en bradepande, så der er plads til brødet både kan hæve og bage. Brødet er dog ikke så stort, at det fylder en bradepande.
      Mvh
      Ghofran

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *