BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER

BAQLAVA

Denne her dessert er et must i Ramadanen – jeg elsker den her version af baklava, da den er saftig og sød. De tørre af slagsen er jeg desværre ikke så meget til. Her får i en opskrift på verdens nemmeste hjemmelavet baqlava

BAQLAVA
  • 300 g smeltet smør
  • 1 pakke baqlavadej – der er 16 stk. i alt.
  • 400 g finthakkede usaltede pistacienødder
 SUKKERVAND
  • 1 kop sukker
  • ½ kop vand
  • 1/4 citronsaft
  • ½ spsk rosenvand

Start med at forberede sukkersirup til din kage. Kom sukkeret og vandet i en kasserolle på mellem-lav varme. Når sukkeret smelter, tilføjer du citronsaften og rosenvandet. Stil derefter til side.

Smør din bageform med smør på bunden. Kom et stykke baqlavadej på bageformen og pensel smørret på. Gentag processen til du har 5 baqlavadej ovenpå hinanden og drys slutteligt 200 g hakkede pistacienødder på. Kom baqlavadej på din pistacie og pensel med smør og gentage processen til du har fire baqlavadej ovenpå din pistacie. Drys de resterende 200 g pistacienødder og gentag den samme process som den forrige, indtil du har brugt alle dine baqlavadej.

Det er vigtigt at du skærer din baqlava helt igennem, inden den skal i ovnen.

Bag i en forvarmet ovn på 160 grader i ca. 45-50 minutter. Til slut, hæld noget af din sukkervand på toppen af den varme baklava.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *