BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER

CITRONKAGE MED BLÅ BIRKES

De her klassiske sandkager er vi efterhånden ved at glemme. Jeg elsker en helt almindelig sandkage med glasur, og uden meget mere.

Kan du godt lide din kage en smule syrlig, men på den gode måde til din eftermiddagskaffe, så vil du helt klart være fan af denne her opskrift jeg deler her.

Jeg bagte denne her kage, til min søns sommerfest i institutionen, og den var et kæmpe hit.

CITRONKAGE
  • 150 g smør
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 150 g revet marcipan
  • Skal af 2 citroner
  • Saft af 2 citroner
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 180 g mel
  • 40 g blå birkes
GLASUR
  • 150 g flormelis
  • 3-4 spsk citronsaft
  • 5 g blå birkes

Pisk smør, citronskal og sukkeret sammen til en lys masse. Tilsæt derefter den revne marcipan og et æg af gangen og pisk rigtig godt igennem. Hæld mel, bagepulver, vaniljesukker og blå birkes i æggemassen. Tilsæt citronsaften heri og fold det godt sammen. Fordel kagedejen i en smurt springform. Bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 45-50 min.

Pisk flormelis, citron og blå birkes let sammen til det er ensartet.

Hæld glasuren på den afkølede citronkage.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *