BAGVÆRK,  FORRETTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER

PØLSEHORN

Jeg føler at pølsehorn er sådan en dansk ting i evt. madpakker, til børnefødselsdage eller udflugter med børnene. Jeg er personligt ret glad for dem som snack, men jeg føler endnu ikke, at min 15 mdr. gammel søn er så vild med dem? Jeg vil dog blive skuffet hvis han ikke får den kærlighed til dem som jeg har (Det er ment sarkastisk).

Ca. 40 pølsehorn

DEJEN
  • 20 pølser skåret i halv
  • 50 g smør
  • 150 ml mælk
  • 1 æg
  • 25 g gær
  • 350-500 g mel
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
ANDET
  • 1 æg + 1 spsk mælk til pensling
  • Ketchup

Smelt smør sammen med mælken. Kom det i en skål, og smuldre din gær, og rør det hele godt sammen. Det er vigtigt at din mælk er lunkent varm.

Tilsæt æg, sukker og salt. Jeg har den her gang brugt 150 g hvedemel, 100 g grahamsmel og 100 g fuldkornshvedemel. Ellers kan du også lave denne opskrift kun med hvedemel.

Kom melet i gradvist, da du ikke må få en tør dej! Så derfor er det vigtigt at man ikke overforbruger melet.

Dæk dejen med husholdningsfilm og så et viskestykke. Lad dejen hæve i 1 time.

Når din dej er hævet, heler du den i 2 boller. Fold dejen ud med en kagerulle på bordpladen så du danner nogenlunde en cirkel form.

Skær din cirkel i ca. 20 “pizza slices” kom 1 tsk ketchup på den store ende af din slice, og kom så din pølse på, og rul det til enden.

Kom dine pølsehorn på en bradepande med bagepapir, og dæk dem med et viskestykke. De skal efterhæve i 30 min.

Pensel dine pølsehorn med æggeblandingen.

Bag dem i en forvarmet ovn på 220° i ca. 12-15 min, eller indtil de får en gyldenbrun farve.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *