BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER

KARDEMOMMESNURRER

Søndagsbagning – Intet bedre end det. I kan sikkert huske opskriften på kanelsnurrer jeg delte for noget tid siden – de var et hit på bloggen og på Instagram.

Hvis i også kan huske, så var jeg sammen med min gode veninde Sara i Juno The Bakery og fik verdens bedste kardemommesnurrer. Dem måtte jeg rekreere herhjemme. Utrolige luftige, smagfulde og lækre. Hvis du har været hooked på kanelsnurrer, så vil du helt klart elske de her.

DEJEN

12-14 store stk.

  • 100 g smeltet smør
  • 400 ml lunken varm mælk
  • 50 g frisk gær
  • 65 g sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 500-650 g mel
FYLD
  • 3 spsk kardemomme
  • 1 spsk stødt kanel
  • 200 g blødt smør
  • 200 g brun farin
  • 50 g sukker
PENSLING
  • Æg
  • 1 tsk kardemomme
  • Sukkerperler

I en skål kom smørret, mælken, gæren, sukker, kardemomme og æg. Rør det hele godt sammen. Tilsæt melet gradvist og ælt det godt i ca. 5 min.

Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i 1 time.

I en skål kom kardemomme, stødt kanel, sukker, smør og brun farin og rør det godt sammen.

Drys lidt mel på bordpladen inden du folder din dej ud. Fold dejen ud med en kagerulle, så dejen bliver ca. 35×45 cm.

Fordel fyldet på din dej så den dækker hele dejen.

Fold den ene kant af dejen på den anden kant. Skær ca. 4 cm brede strimler. Skær derefter dejstrimlen igennem på midten, men lad ca. 1 cm af toppen være uskåret. Snor de to strimler mod hinanden, så du danner en “fletning”.

Snor strimlen rundt om din fingre, indtil du har enden af strimlen som du skal folde ind i dejen, så du har en rund fletningsnurre.

Kom kanelsnurrerne på en bradepande beklædt med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30-45 min.

Pisk æg og kardemomme godt sammen.

Pensle dine kanelsnurrer med din æggeblanding. Drys med sukkerperler.

Bage dem i en forvarmet oven på 220° i ca. 15 min.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *