DESSERTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER

CHOKOLADE ECLAIRS

Hvis i har fulgt med i min instagram-profil, så har i sikkert bemærket at min tur til London, var præget af lækker mad og desserter. Alt det jeg fik spist og smagt på var alle kalorierne værd.

Min veninde og jeg fik nogle af de bedste eclairs i en lille hyggelig sidegade i London, og vi var i syvende himmel for hver bid vi tog. Vi bestilte fire forskellige eclairs og den ene var bedre end den anden!

Jeg valgte så at bage chokolade eclairs med chokoladeganache.

Det er vigtigt, at vandbakkelsesdejen sprøjtes ud med en stjernetyl. “Takkerne” i dejen giver nemlig vandbakkelsen rum til at hæve i ovnen, og dermed undgår man at dejen sprækker. Der findes tyller specifikt lavet til eclairs, men jeg brugte blot en tyl BC330 som har en stor stjernetakket åbning på 12 mm, og jeg synes resultatet blev virkelig fint. Måske blev mine eclairs lige tykke nok, efter de havde hævet i ovnen, så næste gang vil jeg nok prøve med en tyl 6B.

ECLAIRS
 • 75 g smør
 • 1 dl vand
 • 0,5 dl mælk
 • ½ tsk sukker
 • 100 g mel
 • 3 æg
CHOKOLADECREME
 • 250 g kagecreme
 • 1 spsk nutella
 • ½ spsk kakaopulver
 • 200 ml piskefløde
CHOKOLADEGANACHE
 • 100 ml varm piskefløde
 • 50 g mørk chokolade
 • 50 g hvid chokolade
 • 30 g hakket hasselnød

Hæld vand, mælk, smør og sukker i en gryde og opvarm det til kogepunkt. Skru da ned for varmen og hæld melet i og rør det godt sammen. Dejen skal være samlet som en dejklump.

Kom dejen i din køkkenmaskine, og rør dejen i ca 2 min. for at få dejen kølet lidt af. Tilsæt et æg ad gangen mens der bliver pisket. Dejen skal være blød, så den er nem at sprøjte ud.

Hæld dejen i en sprøjtepose – jeg har brugt en stjernetyl fra Wilton som hedder 6B. Sprøjt dine eclairs på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag din eclairs i en forvarmet ovn på 180 grader  i ca. 25-35 min. Lad dine eclairs køle helt af inden du fylder dem med chokoladecreme.

Kom din færdiglavet kagecreme, nutella og kakaopulver i en skål. Pisk det hele godt sammen. Hæld piskefløden i en skål, og pisk det til det er stift. Kom din kagecreme ned i piskefløden og vend det hele godt sammen.

Kom din chokoladecreme i en sprøjtepose. Prik to hulrum på eclairs underside og sprøjt cremen ind i hulrummet.

Hæld fløden i en gryde og varm den op. Hæld fløden over chokoladen i en skål og rør det sammen. Kom de hakkede hasselnødder ned i ganachen. Dyp oversiden af din eclairs i ganachen. Kom dine eclairs i køleskabet før du pensler dem med din spiselig guldpulver.

Når din ganache har sat sig, pensler du spiselig guldpulver på ganachen.

 

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *