Luftig og svampet blåbærmuffin, toppet med kokos og mandel crumble – det smager for vildt!
Jeg vil så sige, at I sagtens kan udskifte blåbærrene med andet frugt eller bær, hvis I vil eksperimentere i køkkenet.
MUFFIN
12 stk.
- 2 æg
- 250 g sukker
- Skal fra ½ citron
- 200 ml naturel yoghurt
- 100 ml olie
- 200 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tak vaniljesukker
- 200 g blåbær + 1 tsk mel
CRUMBLE
- 40 g smør
- 40 g mel
- 5 spsk brun farin
- 20 g kokosmel
- 20 g hakket mandler
Start med at tilberede din crumble. Kom mel, smør, kokosmel, mandler og brun farin i en skål, og smuldre det med dine fingre, så det ligner groft “sand”
Pisk æg og sukker til en luftig masse. Tilsæt citronskal, yoghurt og olie ned i massen og pisk det godt sammen.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Hæld det ned i æggemassen og bland det hele godt sammen. Bland dine blåbær med 1 tsk mel – det vil forhindre dine blåbær i at synke til bunds. Tilføj blåbærrene og rør det rundt i kagedejen.
Jeg bruger en iskugleske til at fordele dejen i mine muffinforme. Kom 1-2 tsk af din crumble på toppen af hver af dine muffindej.
Bag dine muffins i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 25-30 minutter.
Velbekomme