BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER

BLÅBÆRMUFFIN MED CRUMBLE

Luftig og svampet blåbærmuffin, toppet med kokos og mandel crumble – det smager for vildt!

Jeg vil så sige, at I sagtens kan udskifte blåbærrene med andet frugt eller bær, hvis I vil eksperimentere i køkkenet.

MUFFIN

12 stk.

  • 2 æg
  • 250 g sukker
  • Skal fra ½ citron
  • 200 ml naturel yoghurt
  • 100 ml olie
  • 200 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tak vaniljesukker
  • 200 g blåbær + 1 tsk mel
CRUMBLE
  • 40 g smør
  • 40 g mel
  • 5 spsk brun farin
  • 20 g kokosmel
  • 20 g hakket mandler

Start med at tilberede din crumble. Kom mel, smør, kokosmel, mandler og brun farin i en skål, og smuldre det med dine fingre, så det ligner groft “sand”

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Tilsæt citronskal, yoghurt og olie ned i massen og pisk det godt sammen.

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Hæld det ned i æggemassen og bland det hele godt sammen. Bland dine blåbær med 1 tsk mel – det vil forhindre dine blåbær i at synke til bunds. Tilføj blåbærrene og rør det rundt i kagedejen.

Jeg bruger en iskugleske til at fordele dejen i mine muffinforme. Kom 1-2 tsk af din crumble på toppen af hver af dine muffindej.

Bag dine muffins i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 25-30 minutter.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *