BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

CITRONKAGE

Generelt er citroner i kage ret gode. De tilføjer friskhed til kagen, og det synes jeg er vigtigt i en kage. Nu er denne her kage baseret på en del citron, og det er meningen. Mandelbunden med lemoncurden toppet med mascarponecremen, passer nemlig ret godt sammen. Du kan iøvrigt bruge din lemoncurd som marmelade, eller på den klassiske måde på dine scones. Du kan sagtens købe en lemoncurd hvis du vil spare dig selv i at stå i køkkenet og lave den, men jeg må indrømme at den er ret nem at gå til, og smager meget mere end dem du kan få færdiglavet.

MANDELBUND
  • 90 g mandelmel
  • 90 g mel
  • 220 g sukker
  • 100 g smør
  • Citronskal af 2 citroner
  • 2 æg
  • 100 ml mælk
  • 2 tsk bagepulver
LEMONCURD
  • 2 æg
  • 60 g smør
  • 80 ml citronsaft
  • Citronskal af 2 citroner
MASCARPONECREME
  • 250 ml piskefløde
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g mascarpone

Start med at lave din lemoncurd. Pisk æg, sukker, citronsaft og citronskal i en gryde ved mellem-lav varme. Det er vigtigt at det ikke koger, ellers ender du med at få røræg.

Tilsæt derefter smør og fortsæt med at piske indtil det begynder at tykne. Når din lemoncurd er tyk, tages det af varmen og hældes igennem en sigte i et glas, og opbevares i køleskabet.

I mellemtiden kan du starte med din mandelbund. Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt. Tilsæt derefter et æg ad gangen og pisk indtil massen er lys. Hæld mælken i. Det kommer til at skille, men vær ikke nervøs da det er meningen. Vend mel, mandelmel, bagepulver og citronskal i massen.

Fordel din kageblanding i en springform på 24 cm. Forvarm ovnen på 160 grader i 25-30 min.

Start med at piske fløden, sukker og vaniljesukker stift sammen – pas på det ikke bliver grynet. Pisk mascarponen luftigt i en separat skål. Vend flødeskummen i mascarponen.

Nu skal kagen samles!

Kom bunden på et kagefad eller en tallerken. Kom din lemoncurd på toppen af kagen, og smør den ud til kanterne – det gør ikke noget hvis den drypper ud på siderne. Kom din mascarponecreme i en sprøjtepose med en valgfri tyl (jeg brugte fransk tyl).
Sprøjt det ønskede design på toppen af din lemoncurd og voilá! Din kage er klar til at nydes.

 

Velbekomme

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *