FORRETTER,  FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER,  VEGETAR

BÜREK

Bürek bliver lavet med filodej fyldt med forskellige ingredienser. Bürek er oprindeligt en tyrkisk ret. Jeg har valgt at tilberede min Bürek som en tærte, med mange lag og feta-spinat fyld.

Denne Bürek opskrift jeg kommer til at dele, er ret nem og smagfuld. Det skal også siges at der er mange forskellige tilberedningsmetoder til Bürek.

BÜREK
  • 250 g smuldret fetaost
  • 225 g spinat
  • 1 løg
  • 2 hvidløgsfed
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sort peber
  • 2 spsk olie
  • 6 filodejspapir
ANDET
  • 1 æg
  • 1 spsk mælk
  • Sesamfrø
  • Sorte sesamfrø

Hak din løg finto og kom den i en pande med olie. Når dine løg bliver gyldne kommer du spinaten og det finhakkede hvidløg i. Når din spinat er færdig, stiller du den til side så den køler af.

Kom spinaten på fetaosten og bland det hele godt sammen.

Pisk din æg sammen med mælken i en seperat skål.

Start med at putte 2 lag af filodejen i bunden af dit tærtefad. Fordel et pr. spsk af din spinatblanding på din filodej. Pensel kanterne med din æggeblanding, og fold kanterne af din filodej mod midten. Dette skal du gøre gentagende gange med de andre filodejstykker.

Pensel toppen af din sidste filodej med æggeblandingen, og drys sesamfrø og sorte sesamfrø på. Kom fadet i en forvarmet oven på 200° i 30-45 min, eller indtil den er gyldenbrun.

 

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *