Min mands gode ven inviterede os til middag hos dem. Hans kone serverede denne her lækre afghanske ret der kaldes borani banjan. Denne ret indeholder stegte auberginer, tomatsauce og yoghurtsauce – retten smager perfekt med barbari brød.
STEGTE AUBERGINER
4 personer
- 2 auberginer
- Olie til stegning
TOMATSAUCE
- 3 tomater
- 3-4 finthakkede hvidløg
- 1 tsk tomatpure
- ½ tsk gurkemeje
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk chilipulver
- 50 ml vand
- Salt og peber
- Olie til stegning
YOGHURTSAUCE
- 300 ml naturel yoghurt
- 1 hvidløgsfed
- 1 tsk tørret mynte
- Salt
Skær dine auberginer i skiver. Steg auberginerne i olie, så de er gyldenbrune på begge sider.
Kom olie på panden og steg din hvidløgsfed heri. Skær dine tomater i terninger og kom dem ned til hvidløget, for derefter at blande det hele godt sammen. Tilsæt krydderierne og din tomatpure og bland det godt sammen. Tilsæt vand og lad dine tomater simre så de bliver helt bløde. Smag til med salt og peber.
Kom din yoghurt i en skål og pres din hvidløgsfed heri. Bland din tørret mynte til yoghurten og smag til med salt.
Nu skal du anrette retten. Kom lidt tomatsauce og lidt yoghurt på serveringsfadet. Kom halvdelen af dine auberginer på toppen. Drys halvdelen af din tomatsauce på toppen af dine auberginer og noget af yoghurten. Kom resten af dine auberginer på toppen igen og hæld resten af dine tomater og yoghurt på toppen.
Velbekomme