FORRETTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER,  SALATER,  VEGETAR

OSTEMIX BEKLÆDT MED GRANATÆBLEKERNER

Denne her smøreost er lavet på tre forskellig oste, valnødder og purløg – slutteligt er den beklædt med granatæblekerner.

Indbydende at se på og smager samtidig også lækkert. Den er god ved morgenbordet eller som forret med noget lækkert surdejsbrød til.

 

  • 250 g mascarponeost
  • 500 g fetaost
  • 100 revet cheddarost
  • 100 valnødder
  • ½ potte purløg
  • 2 spsk honning
  • Salt og peber efter smag
  • 1 stor granatæble

Kom din mascarpone, feta og cheddar i en skål og rør det godt sammen eller pisk det med en håndmixer.

Hak dine valnødder groft og kom dem på panden og rist dem en smule.

Hak dit purløg fint og kom det på ostemassen. Kom dine valnødder ned i ostemassen og hæld din honning ned i.

Bland det hele godt sammen og smag til med salt og peber.

Nu skal du pakke din ost ned i en skål, så den får en halv kugleform.

Beklæd din store runde skål med husholdningsfilm og kom din ostemasse ned. Pres din ostemasse godt ned og kom den på køl i ca. 2 timer.

Få kernerne ud af din granatæble – det er dem du skal bruge til at dække din halvkugle med.

Kom din ost på et serveringsfad. Fjern husholdningsfilmen og beklæd osten med dine granatæblekerner. Din ost skal være dækket til med, som på billedet.

Nyd din ost som forret med friskbagt brød til eller i dit ostebord – evt. halvere ingredienserne så har du plads til flere oste på dit ostebord.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *