Det der gør kanelsnurrer ret eftertragtet, er at fyldet er inkorporeret i selve dejen! Så du vil ikke finde et hjørne der er uden fyld.
Den minder rigtig meget om en københavnerstang, bortset fra at der ikke er remonce i kanelsnurrer.
Denne her opskrift vil give dig nogle lækre og luftig kanelsnurrer, som er sprøde udenpå.
DEJEN
10-12 stk.
- 100 g smeltet smør
- 400 ml lunken varm mælk
- 50 g frisk gær
- 65 g sukker
- 1 tsk kardemomme
- 1 æg
- 500-650 g mel
FYLD
- 2 1/2 spsk stødt kanel
- 200 g blødt smør
- 200 g brun farin
- 50 g sukker
PENSLING
- Æg
- 1 tsk kardemomme
- Mandelflager
- Sukkerperler
I en skål kom smørret, mælken, gæren, sukker, kardemomme og æg. Rør det hele godt sammen. Tilsæt melet gradvist og ælt det godt i ca. 5 min.
Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i 1 time.
I en skål kom stødt kanel, sukker, smør og brun farin og rør det godt sammen.
Drys lidt mel på bordpladen inden du folder din dej ud. Fold dejen ud med en kagerulle, så dejen bliver ca. 35×45 cm.
Fordel fyldet på din dej så den dækker hele dejen.
Fold den ene kant af dejen på den anden kant. Skær ca. 4 cm brede strimler. Skær derefter dejstrimlen igennem på midten, men lad ca. 1 cm af toppen være uskåret. Snor de to strimler mod hinanden, så du danner en “fletning”.
Snor strimlen rundt om din fingre, indtil du har enden af strimlen som du skal folde ind i dejen, så du har en rund fletningsnurre.
Kom kanelsnurrerne på en bradepande beklædt med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30-45 min.
Pisk æg og kardemomme godt sammen.
Pensle dine kanelsnurrer med din æggeblanding. Drys med mandelflager eller sukkerperler.
Bage dem i en forvarmet oven på 220° i ca. 15 min.
Velbekomme


