FORRETTER,  FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

FLADBRØD MED HAKKET KØD

Hvis du kommer fra en familie med rødder i Mellemøsten, er du helt sikkert opvokset med det her brød, der er fyldt med krydret hakket oksekød.

Vi fik dem altid når vi skulle grille – det var bare et must. Hvis du ikke har smagt dem før, vil jeg anbefalede dig, at give dem en chance – de er utrolig nemme.

KØDFARSEN
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 1 tomat
  • En håndfuld bredbladet persille
  • 1 tsk 7-krydderier
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1 spsk granatæblesirup
  • 1 spsk olie
  • Salt og peber
  • 6 stk. arabisk fladbrød
  • Olie til pensling af brødet

Kom løg, persille og tomat i en minihakker og hak det hele fint. Kom dine hakkede grøntsager i en skål. Tilføj hakket oksekød derefter.

Kom alle krydderier ned i kødet og grøntsagerne, og bland det rigtig godt sammen.

Hvis du ikke har arabisk fladbrød, kan du med fordel bruge andet brød – det skal bare være tyndt og kan åbnes hele vejen.

Åben brødet så det danner to tynde stykker. Fordel kødfarsen med hånden på det ene stykke brød, så den når helt til kanten. Kødfarsen på brødet må ikke være tykt, og det skal gerne ligne noget der er blevet smurt på. Kom det andet stykke brød du lige har åbnet ovenpå kødet, så du gendanner det samme stykke brød igen, men med kødfars indeni.

Smør lidt olie på panden og kom det fyldte brød på. Kom noget tungt på brødet – ligesom når du laver grilled cheese sandwich. Når brødet er blevet gyldenbrunt, vender du det på den anden side. Gentag samme process med resten.

Skær brødet i fire stykker og nyd den varm.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *