FORRETTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER,  SALATER

KISIR – TYRKISK BULGURSALAT

Kisir er en slags tyrkisk bulgursalat, som er ret lækker at nyde i sommervarmen, da den er let og frisk i smagen. Herhjemme spiser vi kisir som forret, eller til frokost – og som tilbehør til alt fra grillen. Denne bulgur salat minder om cig köfte forskellen er, at cig köfte er mere krydret i smagen og kan spises med brød, hvorimod kisir er en slags salat, som kan nydes sammen med noget andet. Prøv den, og fortæl mig hvad i synes om denne her lækre og lette bulgursalat.

KISIR

4 personer

  • 225 g fin bulgur
  • 2 dl kogende vand
  • 1 finhakket løg
  • 3 tsk tomatpure
  • Olie
  • Salt
  • Rød peberfrugt
  • 1 forårsløg
  • 2 håndfuld persille
  • 1/2 citronsaft
  • 2 spsk granatæblesirup
  • 2 spsk olivenolie

Kom bulguren i en skål, og dæk den til med det kogende vand. Put en form for låg eller tallerken på toppen af skålen i 20 min.

Steg det finhakket løg i olie, og tilsæt tomatpure. Kom din tomatpure ned i bulguren og rør det godt sammen.

Hak forårsløg, peberfrugt og persille fint, og føj dem til på bulguren, og bland det hele godt sammen. Tilsæt citronsaft, granatæblesirup og olivenolie til bulguren og bland det godt sammen. Smag til med salt.

Jeg kom min kisir/bulgurblanding ned i en kageform, så den får den flotte form som på billedet. Du kan også bruge små skåle eller andet til at forme din kisir.

Stil blandingen i køleskabet inden servering – den smager nemlig bedre koldt!

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *