DESSERTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER

AMERIKANSKE PANDEKAGER


Jeg har for nogle år siden fået nogle utrolig luftige pandekager på vores tur til NYC. For nyligt var jeg også på en tur med en veninde til London, og der fik vi nogle utrolige gode pandekager i en hyggelig café ved navn Feya Cafe. Den er besøget værd, og pandekagerne var så lækre! Jeg har så cravet dem siden, og har derfor lavet en opskrift, som jeg synes minder rigtig meget om smagen hos dem.

Her får i den.

PANDEKAGER
 • 200 g mel
 • 3 spsk sukker
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 250 ml kærnemælk eller din egen mix (250 ml mælk + 2 tsk citronsaft)
 • 1 æg
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
 • 28 g smeltet smør
ANDET
 • Blåbær
 • Peanutbutter
 • Nutella
 • Kokosmel
 • Mandelflager
 • Banan
 • Ahornsirup
 • Smør
 • Flødeskum

Jeg har næsten aldrig kærnemælk herhjemme, og derfor er det ret smart at man lige kan mixe sådan noget herhjemme. Så start med at komme mælk sammen med citronsaften, mix det godt sammen og stil det til side i 10 min. Kom æg, vaniljeekstrakt og kærnemælk i en skål, pisk det godt sammen. Tilsæt smeltet smør og pisk det yderligere sammen. Kom mel, bagepulver, natron og sukker i en separat skål. Fold melblandingen ned i kærnemælkblandingen. Det er vigtigt du folder forsigtigt, og ikke pisker her. Stil din pandekagedej til side i 10 min, før du steger dem på panden.

Varm din pande til mellemvarme, og kom en smule smør i. Når smørret smelter, kommer du din pandekage dej i. Jeg har brugt en 1/3 kop til at hælde dejen ned i, så jeg får nogenlunde lige store pandekager. Gentag processen indtil, du ikke har mere pandekagedej.

Pisk din flødeskum, og kom evt. noget pastafarve i hvis du ønsker det.

Når du skal anrette dine pandekager, drysser du lidt peanutbutter, nutella, kokosmel, mandelflager og ahornsirup på, hvis du er til det. Kom et par skiver banan og lidt blåbær på pandekagerne. Til sidst kommer du din flødeskum i en sprøjtepose og sprøjter et par blomster ud, som på billedet.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *