BAGVÆRK,  FORRETTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER,  VEGETAR

FOCACCIA

Der er en del som jeg kender der er ret “bange” for at bage brød, eller komme tæt på noget der hedder dej! Og jeg tror ærligt, det er fordi at de bare har været uheldige med nogle opskrifter som har givet bagslag – Det er nemlig ikke kun ingredienserne som gør det, men også æltning har en stor betydning for din dej.

I forhold til denne her opskrift på focaccia, så kan du sådan set bestemme helt præcist hvad du ønsker der skal komme på toppen – kun fantasien sætter grænser!

Den jeg deler med jer, er en kartoffel-mozzarella-rosmarin focaccia!

FOCACCIA
  • 7 g tør gær
  • 1 spsk salt
  • 200 ml lunkenvarm vand
  • 250 -300 g mel
  • 30 ml olivenolie
ANDET
  • Kartoffel
  • Mozzarella
  • Frisk rosmarin

Kom mel, gær, olivenolie, vand og salt i en skål, og ælt det rigtig godt sammen. Din dej skal være “våd” og “klistret”. Når du skal ælte dejen på køkkenbordet skal du komme 3 spsk olivenolie inden, så du ælter den i olivenolie. Du skal ælte dejen indtil den bliver smidig og ensartet. Hvis den klistrer for meget, tilsæt lidt mere olivenolie.

Kom olivenolie i en skål og tilsæt din dej. Dæk din dej med husholdningsfilm og derefter med et viskestykke. Dejen skal hæve i 1 time.

Kom olivenolie i det fad du skal bage din focaccia i. Kom din hævet dej i fadet og tryk det godt ud i fadet med dine fingre, så du danner nogle aftryk. Nu skal din focaccia efterhæve i 2 timer, og du skal ikke dække den til – stil den bare ved køkkenbordet.

Skær kartoflen i tynde skiver og smuldre mozzarellaen med fingrene. Drys lidt havsalt på toppen af din efterhævet focaccia. Tilsæt kartoflerne, mozzarellaen og rosmarin på toppen.

Bag den i en forvarmet oven på 230° i 17-20 min. Nyd din focaccia som den er, eller som tilbehør til en suppe.

 

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *