BAGVÆRK,  DESSERTER,  KAGER,  OPSKRIFTER

ÆBLEKAGE MED CRUMBLE OG MARCIPAN

Når efteråret kalder, så er det tid til æblekage herhjemme. Duften af denne æblekage passer helt perfekt til hjemmehygge med kage og noget varmt at drikke.

ÆBLEKAGE MED MARCIPAN

8 personer

  • 180 g sukker
  • 180 g smør stuetemperatur
  • 2 æg stuetemperatur
  • 180 g mel
  • 150 g marcipan
  • 2 æbler
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 1/2 tsk bagepulver
CRUMBLE TOPPING
  • 100 g mel
  • 70 g smør
  • 2 spsk brun farin
TILBEHØR
  • Cremefraiche

Skræl og skær æblerne i mellemstore terninger. Kom smør og sukker i en rørmaskine, og pisk det lyst og luftigt sammen. Tilsæt et æg ad gangen og pisk til massen er luftig.
Skær marcipanen i mellemstore terninger, og drys noget mel på dem, så undgår du, at de klistrer sammen.
Bland mel, bagepulver og stødt kanel sammen. Rør melblandingen i massen forsigtigt. Kom æblerne og marcipanen i, og rør det forsigtigt i også.
Beklæd en rund springform på 22 cm med bagepapir i bunden og hæld derefter massen i.
Kom mel, smør og brun farin i en skål, og smuldre det med dine fingre, så det ligner grovt “sand”.
Drys crumblen på kagemassen, og kom den i en forvarmet ovn på 160 grader varmluft i ca. 40-45 min.
Lad kagen køle af før du tager springformen af. Servér den med cremefraiche.

God bagelyst
Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *