Når efteråret kalder, så er det tid til æblekage herhjemme. Duften af denne æblekage passer helt perfekt til hjemmehygge med kage og noget varmt at drikke.
ÆBLEKAGE MED MARCIPAN
8 personer
- 180 g sukker
- 180 g smør stuetemperatur
- 2 æg stuetemperatur
- 180 g mel
- 150 g marcipan
- 2 æbler
- 1 tsk stødt kanel
- 1 1/2 tsk bagepulver
CRUMBLE TOPPING
- 100 g mel
- 70 g smør
- 2 spsk brun farin
TILBEHØR
- Cremefraiche
Skræl og skær æblerne i mellemstore terninger. Kom smør og sukker i en rørmaskine, og pisk det lyst og luftigt sammen. Tilsæt et æg ad gangen og pisk til massen er luftig.
Skær marcipanen i mellemstore terninger, og drys noget mel på dem, så undgår du, at de klistrer sammen.
Bland mel, bagepulver og stødt kanel sammen. Rør melblandingen i massen forsigtigt. Kom æblerne og marcipanen i, og rør det forsigtigt i også.
Beklæd en rund springform på 22 cm med bagepapir i bunden og hæld derefter massen i.
Kom mel, smør og brun farin i en skål, og smuldre det med dine fingre, så det ligner grovt “sand”.
Drys crumblen på kagemassen, og kom den i en forvarmet ovn på 160 grader varmluft i ca. 40-45 min.
Lad kagen køle af før du tager springformen af. Servér den med cremefraiche.
God bagelyst
Velbekomme