FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

FATTEH MED MUSAKHAN

En af mine favoritretter er fatteh. I min barndom plejede jeg, at få kyllingefatteh hos min veninde. Min venindes mor er libaneser og lavede den bedste fatteh nogensinde. Inspirationen til denne fatteh kommer fra den klassiske fatteh med kogt kylling.

Jeg har dog valgt at bruge musakhankylling i stedet for. Musakhan er en traditionel palæstinensisk ret, hvor hovedingrediensen er sumak – et syrligt krydderi. Derudover spiller løgene, derer stegte i olivenolie, en stor rolle i hvordan denne ret får en karamelliseret smag.

Fatteh består af stegt fladbrød, musakhankylling, færdigkogt ris, yogurt-tahini blanding og nødder.

MUSAKHAN
  •  2 kyllingebryst
  •  3 løg
  •  4 spsk sumak
  •  Salt
FATTEH
  •  4 – 5 stk arabisk fladbrød
  •  1L naturel yoghurt
  • 1 hvidløgsfede
  • 1 spsk tahini
  •  400 – 500 g kogt ris
PYNT
  •  Hakket persille
  •  Stegte mandler og pinjekerner

Hak løgene fint og tilsæt dem i en gryde med olivenolien og en smule salt . Lad løgene stege på mellem-lav varme i ca. 30 min. Når dine løg er bløde, tilsætter du din sumak, og smager til hvis den mangler salt

Nu skal du koge din kyllingebryst. Når din kyllingebryst er færdigkogt, fisker du de to kyllingebryst op og partérer dem i en tallerken. Tilføj dem ned i løgblandingen og lad det simre i 15 minutter sammen.

Skær brødet i firkanter, frituresteg dem i rigeligt med olie, eller grill dem i ovnen for en mere fedtfattig version.

Pres dine hvidløgsfede i yoghurten og kom tahini i. Bland det hele godt sammen og smag til med salt.

Nu skal du anrette din ret. Kom det stegte brød i bunden og top det med kyllingen. Drys dine kogte ris på toppen og hæld så yoghurten på derefter.

Pynt retten med hakket persille, stegte mandler og pinjekerner.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *