BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

IRSK BRØD – NATRONBRØD

Jeg havde en lang og god samtale med min gode veninde, der har en stor interesse indenfor madlavning og bagning . Vi snakkede omkring situationen i forhold til at mange har købt gær, og at det nærmest er en mangelvare i disse coronatider.

Jeg gik derefter i tænkeboks omkring hvad man ellers kan kreere uden gær? Og det faldt mig lige, at natron sagtens kan bruges til nogle opskrifter. Jeg læste mig også frem til, at en slags irsk brød laves netop på natron og kernemælk.

Denne opskrift bliver en grundopskrift, som du selv kan freelance med. Jeg har afprøvet denne opskrift med chokoladeknapper/rosiner.

IRSK BRØD
  •  500 g mel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk sukker
  • 50 g smør
  • 200 g rosiner (her kan man udskifte rosiner med chokoladeknapper eller andet)
  • 300 ml kernemælk (lav din egen kernemælk ved at blande 300 ml mælk + 3 tsk citronsaft)
  • 1 æg

Kom mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, salt og natron i en stor skål, og bland det godt sammen. Tilføj smørret og smuldre det ned i melet.

Kom nu de valgfrie ingredienser i melet – rosiner, chokolade eller noget helt tredje, og bland det godt sammen med melet.

Tilføj nu kernemælk og ægget nede i. Ælt dejen, så den er ensartet – hvis din dej har brug for mere mel, kom det heri.

Beklæd din bradepande med papir og hæld din dej heri.

Du skal forme din dej til den bliver rund. Den skal være ca. 3-4 cm høj. Skær din dej helt igennem i 8 lige stykker. Det er vigtigt at du skærer din dej nu, så brødet bliver dejlig luftig.

Bag dit brød i en forvarmet ovn på 220 grader i ca. 30-45 min.

Nyd det brød lunt, og gerne med en klat smør og the ved siden af.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *