BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

ITALIENSK RICOTTAKAGE MED CITRON

Det er snart forår og i den anledning tænkte jeg på, at bringe citroner på banen igen. Denne her italienske ricottakage med citron, minder en smule om den amerikanske cheesecake. Den er dog mere kompakt i det og smager utrolig godt med et espressoshot.

KAGEN
  • 60 g smør
  • 140 g sukker
  • 2 æg
  • Saft af 1,5 citroner
  • Skal fra 1,5 citroner
  • 250 g ricottaost
  • 90 g mel
  • 60 g mandelmel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
TOPPING
  • Flormelis

Pisk smørret og sukkeret sammen. Tilsæt ægget og pisk det til en lys æggesnaps. Kom citronsaft og ricottaosten ned i æggesnapsen og pisk det godt sammen. Kom derefter mel, vaniljepulver, bagepulver og mandelmel i æggesnapsen.

Kom kagedejen i en firkantet springform på 20 x 20 cm.

Forvarm ovnen til 175 grader og bag kagen i ca. 45 minutter.

Når kagen er kølet helt af, skærer du den i 9 lige store stykker.

Drys slutteligt kagestykkerne med flormelis – her skal du være ret gavmild med flormelis.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *