Det er snart forår og i den anledning tænkte jeg på, at bringe citroner på banen igen. Denne her italienske ricottakage med citron, minder en smule om den amerikanske cheesecake. Den er dog mere kompakt i det og smager utrolig godt med et espressoshot.
KAGEN
- 60 g smør
- 140 g sukker
- 2 æg
- Saft af 1,5 citroner
- Skal fra 1,5 citroner
- 250 g ricottaost
- 90 g mel
- 60 g mandelmel
- ½ tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
TOPPING
- Flormelis
Pisk smørret og sukkeret sammen. Tilsæt ægget og pisk det til en lys æggesnaps. Kom citronsaft og ricottaosten ned i æggesnapsen og pisk det godt sammen. Kom derefter mel, vaniljepulver, bagepulver og mandelmel i æggesnapsen.
Kom kagedejen i en firkantet springform på 20 x 20 cm.
Forvarm ovnen til 175 grader og bag kagen i ca. 45 minutter.
Når kagen er kølet helt af, skærer du den i 9 lige store stykker.
Drys slutteligt kagestykkerne med flormelis – her skal du være ret gavmild med flormelis.
Velbekomme


