Denne her opskrift på harira har jeg fået af min gode venindes mor. Den smagte så lækkert. Den er i hvert fald godkendt af min mand – det skal siges at han er ret suppeglad.
Jeg har valgt at undlade kødet i denne her suppe, da vi herhjemme er ret glade for suppe som forret. Men i kan med fordel tilføje kødstykker til opskriften.
SUPPE
- 1 løg
- 5 tomater
- 1 spsk tomatpure
- 2 selleristilke
- En håndfuld bredbladet persille
- En lille håndfuld koriander
- En håndfuld grønne linser
- To håndfuld udblødte kikærter (Du kan godt bruge kikærter på dåse)
- En håndfuld vermicelli pasta
- 1 spsk stødt koriander
- 2 tsk gurkemeje
- ½ tsk stødt kanel
- Salt
- Olivenolie
- 2-3 liter vand
- 2 spsk mel + 4 spsk vand
ANDET
- Hakket persille
- Citronskiver
Skær tomaterne og kom dem i en kasserolle. Varm din kasserolle. Dine tomater skal være helt bløde af varmen. Blend dine tomater med en stavblender.
Hak løget fint og kom den i en stor gryde sammen med olie. Steg løgene ved svag varme.
Hak din selleri, persille og koriander fint og kom dem ned i løget. Bland det hele godt sammen. Tilføj dine blendede tomater og tomatpure. Kom halvdelen af vandet i grøntsagsblandingen og lad det småkoge i 20 minutter. Blend derefter det hele sammen med din stavblender. Tilsæt kikærterne, linserne og krydderierne i grøntsagsblandingen og bland det godt sammen. Tilsæt resten af vandet i. Kom låg på og lad suppen simre under lav varme i 30-45 minutter.
Tilføj nu din vermicelli pasta og rør det godt sammen. Bland mel og vand sammen og kom det ned i suppen. Det er vigtigt at denne her suppe ikke er alt for tynd men fyldig.
Velbekomme