FORRETTER,  FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER,  VEGETAR

HARIRA SUPPE

Denne her opskrift på harira har jeg fået af min gode venindes mor. Den smagte så lækkert. Den er i hvert fald godkendt af min mand – det skal siges at han er ret suppeglad.

Jeg har valgt at undlade kødet i denne her suppe, da vi herhjemme er ret glade for suppe som forret. Men i kan med fordel tilføje kødstykker til opskriften.

SUPPE
  • 1 løg
  • 5 tomater
  • 1 spsk tomatpure
  • 2 selleristilke
  • En håndfuld bredbladet persille
  • En lille håndfuld koriander
  • En håndfuld grønne linser
  • To håndfuld udblødte kikærter (Du kan godt bruge kikærter på dåse)
  • En håndfuld vermicelli pasta
  • 1 spsk stødt koriander
  • 2 tsk gurkemeje
  • ½ tsk stødt kanel
  • Salt
  • Olivenolie
  • 2-3 liter vand
  • 2 spsk mel + 4 spsk vand
ANDET
  • Hakket persille
  • Citronskiver

Skær tomaterne og kom dem i en kasserolle. Varm din kasserolle. Dine tomater skal være helt bløde af varmen. Blend dine tomater med en stavblender.

Hak løget fint og kom den i en stor gryde sammen med olie. Steg løgene ved svag varme.

Hak din selleri, persille og koriander fint og kom dem ned i løget. Bland det hele godt sammen. Tilføj dine blendede tomater og tomatpure. Kom halvdelen af vandet i grøntsagsblandingen og lad det småkoge i 20 minutter. Blend derefter det hele sammen med din stavblender. Tilsæt kikærterne, linserne og krydderierne i grøntsagsblandingen og bland det godt sammen. Tilsæt resten af vandet i. Kom låg på og lad suppen simre under lav varme i 30-45 minutter.

Tilføj nu din vermicelli pasta og rør det godt sammen. Bland mel og vand sammen og kom det ned i suppen. Det er vigtigt at denne her suppe ikke er alt for tynd men fyldig.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *