BAGVÆRK,  FORRETTER,  FORSIDE,  VEGETAR

FATAYER SABANEKH – SPINAT PIROGGER

De her vegetar/veganske-fatayer eller pirogger, er nogle små trekantede spinatfyldte dejstykker. De bliver oftes lavet sammen med Sfeeha, i og med det er samme dej man anvender i begge opskrifter.

De her bliver som regel også brugt i mazze, eller som hovedret hvor der er taboule og pomfritter ved siden af.

Jeg kan love jer for at de her er vanedannede ligesom Sfeeha. Hvis du bruger frisk spinat, kan de fryses ned og bruges til madpakker.

FATAYER

Ca. 50-60 stk.

DEJEN
  • 300 – 350 g mel
  • 3 tsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 200 – 250 ml lunkent vand
  • 1 tsk tørgær
SPINATFYLD
  • 1 finhakket løg
  • 4 hvidløgsfed
  • 250 g spinat
  • 1 tsk sumak
  • 1 citronsaft
  • 2 tsk granatæblesirup
  • Salt & peber
ANDET
  • Olie

Kom vandet i en skål med tørgær og rør det godt sammen. Kom mel, olivenolie, sukker og sukker i en skål og rør det godt sammen.

Kom gærblandingen ned i skålen, og ælt det hele godt sammen. Hvis du føler din dej er for tør, så tilsæt mere vand. Tildæk skålen med et viskestykke, og stil det til hævning i 30-40 min.

Steg løget på panden med olie, tilsæt de finhakket hvidløgsfed.

Skær din spinat i mindre stykker og kom dem ned sammen med løget. Bland det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.

Overfør blandingen til en skål. Kom sumak, granatæblesirup og citron i og rør det hele godt sammen.

Drys let med mel på bordpladen, og fold din dej ud med en kagerulle. Dejen må ikke være alt for tynd eller for tyk. Jeg brugte en rund udstikker til at udstykke min dej. De var på ca. 7-8 cm.
Kom ca. 1 1/2 tsk spinatfyld i midten af din udstykket dej. Saml de 3
hjørner ind mod midten og tryk dem sammen, så det ligner dem på billedet. Pensle din bradepande med olie, og kom dine små Fatayer på bradepanden. Bag dem i en forvarmet ovn på 250° indtil de er gyldenbrune på kanterne.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *