FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

ISKENDER KEBAB

Endnu en tyrkisk hovedret, som er ret lækker og populær. Denne ret indeholder tyrkisk brød, hjemmelavet tomatsauce og hjemmelavet kebab. Jeg har fået opskriften af min gode veninde Irem. Denne ret blev i hvert fald godkendt af den mindste herhjemme.

KEBAB

2 personer

  • 400 g oksefilet
  • Salt og peber
  • Olie
TOMATSAUCE
  • 100 g smør
  • 40 g tomatpuré
  • 1 dåse tomat som du blender
  • Salt
  • En smule vand

Start med at tilberede din tomatsauce.

Kom smør på en dyb pande eller kasserolle og lad smørret smelte under mellem-lav varme.  Når smørret er smeltet, tilsætter du tomatpuré og rører det godt heri. Blend dine tomater med en stavblender, så de bliver helt moste. Kom dem ned i tomatpuréen og bland det godt sammen. Smag til med salt. Hvis din sauce er for tyk, så tilføjer du bare en smule vand heri.

Din oksesteak skal ligges i fryseren inden du kan skære det ud i tynde skiver. Det er nemlig nemmere at arbejde med det, når det er frosent.

Skær din oksesteak i tynd skiver, og drys salt og peber på. Kom olie på panden, og tænd for mellem-høj varme under. Der går ikke lang tid, før kødet er færdigstegt.

Skær dit tyrkiske brød i firkanter, og varm det i ovnen.

Nu skal du anrette din ret. Tag to tallerkener ud, og fordel brødet på tallerkenerne. Kom et par spsk tomatsauce på brødet, så kødet og så tomatsauce igen. Nu kan du enten komme yoghurten på toppen af retten, eller servere den ved siden af.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *