BAGVÆRK,  FORRETTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER,  VEGETAR

BRØD TIL SHAWARMA

Det her brød er så nem at ælte sammen – den kræver ikke hævning, da der ikke er gær i selve dejen. Du skal blot brug en pande til at tilberede brødet på. Jeg vil normalt bruge det brød til hjemmelavet shawarma, men du kan sagtens brug det til hummus, mutabal og meget mere.

BRØDET

Ca. 10-12 stk.

  • 400 g mel
  • 4 spsk olie
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 150-250 ml varmt vand

Kom mel, sukker, salt og olie og rør det godt sammen. Tilsæt varmt vand gradvist, indtil du har en ensartet dej – så har du ikke brug for mere vand. Dæk skålen til og stil den til side i 3o minutter.

Varm en pande på mellem-høj varme. Del din brøddej i 10-12 boller. De skal veje mellem 70-80 g hver. Fold dem ud meget tyndt med en kagerulle (du skal næsten kunne se igennem – så tynde skal de være). Kom dem derefter på den varme pande én ad gangen. Du skal vende brødet, når den ene side har fået en gyldenbrun farve.

Nyd dit brød med shawarma, hummus, mutabal eller noget helt fjerde.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *