BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

EID CUPCAKES

I var utrolig vilde med småkagekonceptet her i starten af Ramadan. Nu får i det endelige resultat af disse Eid cupcakes. Til jer som ikke har mulighed for at bage Maamoul til Eid, er de her cupcakes et godt alternativ til jeres dessertbord. Det er kun fantasien der sætter grænsen.

CUPCAKES

12 stk.

 • 2 æg
 • 250 g sukker
 • Skal fra ½ citron
 • 200 ml naturel yoghurt
 • 100 ml olie
 • 200 g mel
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 150 g hindbær + 1 tsk mel
 • 100 g hvid chokolade
FROSTING
 • 150 g smør
 • 300-400 g flormelis
 • 100-150 g flødeost
 • Saft af ½ citron
 • 1-2 tsk vaniljesukker
 • Pastafarve
FONDANT
 • 150 g fondant
 • Flormelis
 • Pastafarve
 • Stencil
 • Spiselig guldpulver
 • Citronsaft

Start med at forberede din fondant forinden – helst et par dage før, så fondantfigurene ikke smelter på frostingen.

Kom et par dråber af den valgfrie pastafarve på din fondant, og fold den 5-6 gange sammen. Efterfølgende drysser du så flormelis på bordpladen og ruller din fondant ud. Udstik din fondant med en valgfri udstikker. Nu skal du i gang med at pynte din fondant yderligere. Du skal blande en smule citronsaft med guldpulver. Det skal du bruge til at duppe det på din stencil. Kom din stencil på din fondant og dup din guldmasse med en svamp. Fjern forsigtigt din stencil og lad det tørre.

Nu skal du i gang med dine cupcakes.

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Tilsæt citronskal, yoghurt og olie ned i massen og pisk det godt sammen.

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Hæld det ned i æggemassen og bland det hele godt sammen. Bland dine hindbær med 1 tsk mel – det vil forhindre dine hindbær i at synke til bunds. Tilføj hindbærrene, hvid chokolade og bland det i kagedejen.

Jeg bruger en iskugleske til at fordele dejen i mine muffinforme.

Bag dine cupcakes i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 25-30 minutter.

Når dine cupcakes er kølet helt af, går du i gang med din frosting.

Pisk smørret luftigt og tilføj citronsaft, flormelis, pastafarve og vaniljesukker til smørret. Pisk det godt sammen, indtil det bliver lysere og får den ønskede farve. Nu skal du tilføje flødeosten imens du pisker. Dette burde tage max et minut – så er din frosting klar.

Nu skal du froste dine cupcakes. Kom din frosting i en sprøjtepose med en stjernetyl. Pres din frosting på toppen af dine cupcakes. Pynt din cupcakes med dine fondantfigur. 

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *