De her minder om Empanadas som jeg tidligere har delt. Det er dog den arabisk version af dem. De kan også laves med kød, ost eller grønt.
Jeg deler de her som indeholder tre forskellige ost. Det er et must til Ramadan-bordet som forret.
DEJEN
Ca. 38-40 stk.
- 500 g mel
- 1 tsk salt
- 3 1/2 spsk olie
- 250 – 300 ml varm vand
FYLDET
- 400 g fetaost
- 50 g cheddar
- 100 g revet mozzarella
- 1 tsk tørret mynte
ANDET
- Olie til stegning
- Vand til at lime dejen sammen
Kom mel, salt og olie i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt varm vand gradvist, indtil dejen er ensartet. Tildæk skålen med et viskestykke, og stil dejen til at hvile i ca. 1 time.
Smuldre din feta og rør det sammen med det tørrede mynte, cheddar og revet mozzarella.
Del din dej i 2 stk. Rul dejen ud til en nogenlunde tynd dejplade. Brug en udstikker til at udstikke din dej. Jeg brugte en på ca. 12-13 i diameter.
Tag én dejplade og kom fyldet i midten. Dyp din pegefinger med vand, og pensel den rundt omkring halvdelen af dejpladen. Fold dejpladen til en halvmåne, og tryk kanterne rigtig godt sammen med fingrene. Fold dine halvmåner fra den ene ender og hele vejen til den anden ende. Tjek min Instagram under IGTV, for at se hvordan fremgangsmåden er på video.
Varm noget olie i en kasserolle, så du kan friturestege dine sambousek. Olien skal være mellemvarm. Tag dine sambousek ud når de får en mørk gyldenfarve.
Velbekomme