BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

DONUTS

Jeg ved at der findes tonsvis af gode opskrifter på nettet på donuts, men det her har været en efterspurgt opskrift fra jer. Derfor præsenterer jeg jer for det jeg mener er en foolproof opskrift. Glasuret er desuden lavet på smør, hvilket den giver glasuret en ekstra skinnende effekt.

DEJEN
 • 150 ml lunkent mælk
 • 40 g sukker
 • 1 ½ tsk tørgær
 • 1 æg
 • 30 g smeltede smør
 • 300-400 g mel
GLASUR
 • 40 g smeltet smør
 • 3 spsk mælk
 • Flormelis
 • 1 tsk vaniljepasta eller vaniljesukker
 • Pastafarve
STEGNING
 • Olie til stegning

Bland mælk, sukker og gær sammen. Tilsæt æg og smør og bland det hele godt sammen. Tilsæt melet gradvist indtil din dej er ensartet. Tildæk skålen med et viskestykke, og stil det til hævning i 1 time.

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Stik runde donuts ud med en udstikker, og stik derefter hullerne ud med en mindre udstikker.

Læg dem på det meldrykket bord og dæk dem til, så de efterhæver i 30 minutter.

Varm olien op i en stor gryde og kom derefter forsigtigt to donuts i gryden. Hver donut vendes undervejs i olien med en ske og skal have ca. 1-2 minutter på hver side. Tag de færdige donuts op og lad dem dryppe af på en rist.

Nu skal du i gang med glasuret. Kom smørret, mælk, pastafarve, vaniljepasta og flormelis i en skål og bland det godt sammen. Tilføj flormelis gradvist, så din glasur får en tyk konsistens – den må nemlig ikke være for flydende.

Dryp dine donuts ned i glassuret. Pynt med krymmel eller noget andet spiseligt – kun fantasien sætter grænser.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *