DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

RABARBERTÆRTE

Så er rabarbersæsonen for alvor skudt igang. I skal ikke lade jer skræmme af måden jeg har pyntet tærten med rabarber på – det er så nemt. Desuden så har jeg delt en video på Instagram af fremgangsmåden. Er du Team Rabarber eller ej? Jeg var ikke en stor fan før i tiden, men har lært at elske dem efterhånden.

MØRDEJ

Rund form 24-26 cm

  • 200 g mel
  • 60 g flormelis
  • 100 g kold smør
  • 1 æg
FRANGIPANE
  • 70 g sukker
  • 70 g malede mandler
  • 70 g smør
  • 1 æg
  • Korn fra en 1/2 vaniljestang
RABARBER
  • 6-8 rabarberstængler – hvis de er for syrlige, drys noget sukker på.

Bland smør, mel og flormelis sammen. Du skal smuldre blandingen med dine hænder, så det til sidst ligner “sand”. Saml dejen med ægget. Du skal stoppe lige så snart dejen er ensartet.
Kom dejen i en frysepose, og stil den på køl i minimum 30 min.

Nu skal du i gang med din frangipane.

Pisk smør, sukker, malede mandler, vaniljestang og smør luftigt. Tilsæt ægget og pisk indtil det er ensartet.

Drys rigeligt med mel på bordpladen og udrul din mørdej på den. Beklæd din tærteform med den udrullet mørdej og prik derefter huller med en gaffel i bunden af den.
Fyld dernæst din frangipane i mørdejen.

Nu skal du i gang med dine rabarberpynt. Skær dine rabarber i stave af 2 cm og skær dem tyndt i smig.  Du kan evt. følge min video på Instagram hvor jeg viser fremgangsmåden. Fordel dine rabarberstaver som på billedet og drys evt. sukker på, hvis du synes de er syrlige.

Bag tærten i en forvarmet ovn på 180 grader i 30-35 min.

Nyd din rabarbertærte med vaniljeis eller creme fraiche.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *