BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

CHOKOLADEKAGE MED MOUSSE OG HINDBÆR

Herhjemme er den lille ret glad for at være “hjemme” – han bager nemlig en del med mor og efterspørger det selv næsten hver dag.

Denne her kombination med chokolade og hindbær, er en af min søns favoritter – de to ingredienser komplementerer nemlig hinanden altid godt.

CHOKOLADEBUND
  • 160 ml kærnemælk (lav din egen kærnemælk ved at blande 160 ml mælk +  1 ½ tsk citronsaft)
  • 100 ml olie
  • 2 æg
  • 40 ml brygget kaffe
  • 200 g mel
  • 40 g kakaopulver
  • 300 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
CHOKOLADEMOUSSE
  • 150 g mørk chokolade
  • 400 ml piskefløde
HINDBÆRMARMELADE
  • 180 g frosne hindbær
  • 110 g sukker
  • 1 ½ spsk majsstivelse
  • 1 spsk koldt vand
PYNT
  • En pakke friske hindbær

Start med at tilberede din mousse og marmelade, da de skal stå på køl.

Varm fløden op til kogepunkt. Kom dine chokoladeknapper i en skål og hæld den varme fløde heri. Bland det godt sammen og beklæd din mousse med husholdningsfilm, så den ikke krystalliserer. Jeg laver min mousse dagen før, men hvis du ikke kan nå det, skal den være på køl i 4-5 timer inden du kan piske den.

Når din mousse er kølet helt af, pisker du den fast med en elpisker. Pas på du ikke pisker for meget for så skiller den.

Nu skal du i gang med din marmelade.

Kom dine hindbær og sukker i en kasserolle. Tænd på mellem-varme under din kasserolle så dine hindbær bliver most. Bland din majsmel og vand i en separat skål, og hæld det derefter på dine hindbær under varmen, så din marmelade bliver mere fast. Kom dine hindbær i et glas og opbevar det på køl.

Gå i gang med din chokoladebund nu.

Bland mel, kakaopulver, sukker, bagepulver, natron og vaniljesukker i en skål. Kom æg, kærnemælk, olie og kaffe i en separat skål og pisk det godt sammen. Hæld din melblanding ned til din æggesnaps og rør det godt sammen.

Fordel din kagedej i to springforme af 20 cm. Jeg plejer at veje min kagedej, så jeg nogenlunde fordeler kagedejen ligeligt.

Bag din kage på 175 grader i ca. 30-45 minutter.

Når kagen, din mousse og marmelade er kølet af, skal du i gang med at samle den.

Kom den første kagebund på dit kagefad. Fordel marmeladen på bunden. Fordel din mousse på toppen af din marmelade. Kom så den anden kagebund på toppen af moussen.

Kom moussen på siderne og toppen af din kage. Fordel det pænt med en dejskraber.

Nu skal du pynte din kage. Kom din mousse i en sprøjtepose med en stjernetyl. Pres 8 – 10 stjerner på toppen af kagen. Til slut kommer du dine hindbær rundt omkring dine moussestjerner.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *