DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

MINI CHEESECAKE

De her mini cheesecake er bare cute! Dem plejede jeg at sælge i min cupcakeforretning i Århus. De var ret populære. De er oplagte i den her dejlige sommervarme med en iskaffe on the side. Jeg deler derfor opskriften med jer på de her små herligheder.

CHEESECAKE

18 stk. mini cupcakes eller en stor på 26 cm

KIKSEBUND
  • 200 g Digestive kiks
  • 80 g smeltet smør
OSTEMASSE
  • 400 g flødeost
  • 500 ml creme fraiche 18%
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • Skal fra 1 citron
  • 2 spsk vaniljesukker
TOPPING
  • 250 ml piskefløde
  • Friske bær

Start med at blande din kiksebund sammen.

Kom dine Digestive kiks i en foodprocessor og hak dem så de er fintmalede. Bland det smeltede smør med kiksene til en ensartet masse. Kom din kiksemasse i din cupcake-bageform beklædt med cupcakeforme, eller i en springform som er beklædt med bagepapir i bunden. Pres massen godt ned i bunden.

Pisk smøreost, creme fraiche, æg, sukker, citronskal og vaniljesukker sammen, og hæld din ostemasse på din kiksebund. Bag din cheesecake i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 30-35 minutter.

Når din cheesecake er afkølet, går du i gang med pynten.

Pisk din piskefløde fast. Kom din piskefløde i en sprøjtepose med en stjernetyl. Pres din flødeskum på toppen af din cheesecake. Pynt dine cheesecakes med friske bær eller bærkompot.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *