DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

PEBERKAGER

Denne opskrift har jeg brugt en del år efterhånden. Småkagerne er smagfulde og krydret, og så er det i øvrigt en opskrift som er lige til at gå til og kræver ikke særlig meget!

Småkagerne smager fantastisk som de er. Du kan også tilføje hakkede nødder i – eller evt. pynte dem med glasur, som vi har gjort på billedet.

PEBERKAGEDEJEN
  • 110 g smør
  • 200 g mørk sirup
  • 160 g brun farin
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt sort peber
  • ½ tsk stødt nelliker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 3 tsk stødt kanel
  • 2 tsk natron
  • 500 mel
  • 1 æg

Kom smør, sirup, brun farin og alle krydderierne i en gryde så det koges sammen. Når det hele er smeltet, tilsætter du din natron. Du vil opleve at når du tilsætter natron, så vil massen koge over. Hold derfor godt øje med det

Lad massen køle lidt af, sigt melet og hæld så din krydderimasse heri. Rør det hele godt sammen. Tilsæt ægget og rør dejen så den er ensartet. Kom din peberkagedej på køl – hvis muligt i flere timer eller til dagen efter.

Drys mel på køkkenbordet og rul så din peberkagedej ud og udstik nogle forskellige småkager. Bag dine peberkager på 175 grader ved varmluft i ca. 5-10 minutter.

Dekorer dine småkager med glasur og krymmel, eller behold dem som de er.

Glædelige jul og velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *