BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER

SAFRANSNURRER MED PISTACIE

Med inspiration fra Juno the Bakery. Deres snurrer er bare de bedste jeg har fået i KBH (og har efterhånden prøvet en del).
Men hvis du er interesseret i at kaste dig ud i dem derhjemme selv, så vil du ikke fortryde det. Endnu en favorit til min snurrer-kollektion.

DEJEN

12-14 stk.

  • 100 g smør
  • 400 ml lunken varm mælk
  • 50 g frisk gær
  • 65 g sukker
  • 1 tsk safran
  • 1 æg
  • 500-650 g mel
FYLD
  • 120 g blødt smør
  • 200 g revet marcipan
  • 30 g sukker
  • 100 g hakket pistacie
PENSLING
  • Æg
  • Sukkerperler

Kom smørret, mælken, sukker og safran i en kasserolle, og varm det hele op. Når det hele er smeltet sammen, stiller du det til side, så det køler ned. Kom nu din gær heri. Rør det hele godt sammen og tilsæt derefter dit æg.  Tilsæt melet gradvist og ælt det godt i ca. 5 min.

Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i 1 time.

Kom sukker, smør og marcipan i en skål og rør det godt sammen.

Drys lidt mel på bordpladen inden du ælter og folder din dej ud. Fold dejen ud med en kagerulle, så dejen bliver ca. 35×45 cm.

Fordel fyldet på din dej så den dækker hele dejen.

Drys nu hakket pistacie ovenpå fyldet.

Fold den ene kant af dejen på den anden kant. Skær ca. 4 cm brede strimler. Skær derefter dejstrimlen igennem på midten, men lad ca. 1 cm af toppen være uskåret. Snor de to strimler mod hinanden, så du danner en “fletning”.

Snor strimlen rundt om din fingre, indtil du har enden af strimlen, som du skal folde ind i dejen, så du har en rund fletningsnurre.

Kom safransnurrer på en bradepande beklædt med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30-45 min.

Pisk ægget godt sammen.

Pensel dine kanelsnurrer med dit piskede æg. Drys med sukkerperler.

Bag dem i en forvarmet oven på 220° i ca. 15 min.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *