BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

PERSIAN LOVE CAKE

Som I kan læse på overskriften så hedder denne her kage “persian love cake”. Det siges, at der er en historie bag kagen og navnet på den. Der var vist en kvinde som var dybt forelsket i en prins. For at imponere ham, bagte hun denne kage med en masse magisk kærlighed. Der er et par versioner af slutningen på historien – det er der også på selve kagen.

I får den opskrift jeg personligt, mener er en af de bedste versioner. Kagen er med hovedsageligt mandelmel. Den indeholder rosenvand, kardemomme og citronsaft. Alle disse smagskombinationer spiller ret godt sammen.

Jeg har valgt at bage kagen i små portioner, men I kan sagtens bage den i en almindelig rund bageform.

KAGEN

Brug en rund bageform af 22 cm eller brug de små som jeg har på billedet

  • 200 g smør (stuetemperatur)
  • 150 g sukker
  • 1 ½ dl yoghurt naturel
  • 4 æg
  • 1 tsk kardemommepulver
  • 100 g hvedemel
  • 280 g mandemel
  • Saft af en citron
  • Skal af en citron
  • 1 spsk rosenvand
  • 1 tsk bagepulver
SIRUP
  • 2 spsk sukker
  • ½ citronsaft
  • 1 spsk vand
  • ½ tsk rosenvand
GLASUR
  • 150 g flormelis
  • ½ dl kogende vand
  • 1 tsk citronsaft
PYNT
  • Hakket pistacie
  • Tørrede rosenblade

Pisk smørret og sukkeret sammen til en lys masse. Tilsæt et æg ad gangen og pisk rigtig godt igennem. Hæld derefter din yoghurt, citronsaft, citronskal og rosenvand heri. Hæld så mandelmel, hvedemel, kardemommepulver og bagepulver i æggemassen. Fordel kagedejen i to smurte springforme med smør og mel. Bag dine kager i en forvarmet ovn på 60 grader i ca. 35-45 minutter.

Gå igang med din sirup, for den skal du hælde på kagen når den er varm.

Kom sukker, vand, citronsaft og rosenvand i en kasserolle på mellem-lav varme. Når sukkeret er opløst, så er din sirup klar.

Når kagen kommer ud af ovnen og er kølet af i 10 minutter, hælder du din sirup på toppen.

Når kagen er fuldstændig kølet af, går du igang med din glasur.

Bland flormelis, vand og citronsaft sammen. Hæld glasuret på toppen af kagen og pynt det med hakket pistacie og rosenblade.

 

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *