Den ultimative chokoladekage. Denne her kage er blevet en af favoritterne herhjemme og jeg er ret sikker på, at den bliver en af dine!
Kagen serveres bedst kold og indeholder chokoladekagebund, hjemmelavet chokoladebudding, toppet med et smeltet chokoladelag og sidst men ikke mindst drysset med en god kvalitetskakaopulver.
Kast dig ud i den, og opdater mig!
CHOKOLADEBUND
Brug en rund bageform på 20 cm
- 1 æg
- 1 dl mælk + 1 tsk citronsaft
- 50 g smeltet smør
- 200 g sukker
- 120 g mel
- 30 g kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk pulverkaffe
- ½ dl varmt vand
SIRUP
- 1 spsk honning
- ½ dl varmt vand
CHOKOLADEBUDDING
- 40 g kakaopulver
- 120 g sukker
- 25 g majsstivelse
- 2 ½ dl mælk
- 35 g smør
CHOKOLADE PÅ TOPPEN
- 200 g chokolade
- 30 g smør
TOPPING
- Kakaopulver
Kom æg, mælk, smeltet smør og sukker i en skål og pisk det godt sammen. Hæld din mel, kakaopulver, kaffepulver, bagepulver, natron og vaniljesukker i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt heri det varme vand.
Fordel din kagedej i en kageform på 20 cm. Bag din kage på 180 grader i ca. 35-45 minutter.
Gå nu i gang med din sirup. Bland din honning og vand sammen og fordel det på den færdigbagte varme kage.
Når din kage er kølet ned, går du i gang med din budding.
Kom alle ingredienser i en kasserolle undtaget smørret. Bland det godt sammen inden det kommer på varmen. Tænd derefter varmen på mellem-lav. Når din budding begynder at blive varmt, vil du bemærke, at det bliver faster, så tilsætter du dit smør heri. hæld så din budding på toppen af din kage.
Nu kan du gå i gang med chokoladen, som skal på toppen af din budding. Smelt chokoladen og smørret over vandbad og hæld det oven på din budding.
Stil så kagen på køl, og drys så kakaopulver når dit chokoladelag er helt størknet til.
Velbekomme