FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

PERSISK SPAGHETTI

Ja, der findes også en persisk spaghetti – det lyder måske spøjst, men den smager altså ret godt.

Det er en af de gode retter min mor har lavet til os igennem årene, og vi elskede den som børn – og vi elsker den fortsat som voksne.

Den persiske spaghetti indeholder også tahdig, præcist som den persiske ris. 

SPAGHETTI

Nok til 4-6 personer 

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stort løg
  • 5 hvidløgsfede
  • 1 tsk gurkemeje
  • 400 g tomatsauce
  • 3 spsk tomatpure
  • 500 g spaghetti
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt og peber
TAHDIG
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk vand

 

Hak dit løg og hvidløg fint.

Kom din olivenolie på bunden af den gryde. Tilsæt dit løg og hvidløg heri. Når løget har fået en gylden farve, tilsætter du hakket oksekød og rører det godt sammen. Tilsæt derefter krydderierne, tomatpure og tomatsauce. Bland det godt sammen, og lad det simre under mellem-lav varme i ca. 10 minutter.

I mellemtiden koger du din spaghetti i rigeligt med vand og salt – præcist som du plejer at koge spaghetti.

Kom så din spaghetti ned i din kødblandingen og bland det hele godt sammen.

Tag nu en ny store gryde, den skal du bruge til at tilberede din tahdig i sammen med resten af din spaghetti.

Kom 2 spsk olie i bunden af gryden – gryden skal være varm. Tilsæt herefter vandet – pas nu på når du kommer vandt heri.

Tilsæt et pr. spsk spaghetti på bunden af gryden og pres det godt ned. Varmen under gryden skal fortsat være mellem-høj her.

Tilsæt resten af din spaghetti ovenpå og kom så låg på. Lad din spaghetti ligger under mellem-høj varme i ca. 10 minutter inden du skruer ned til lav varme.

Lad retten simre i ca. 40 minutter inden du serverer den.

Du skal bruge et fad, som du skal servere spaghettien på. Du kommer fadet på toppen af din gryde uden låg, og vender den om, så toppen bliver bunden og omvendt. Du slår lidt på bunden af gryden, inden du tager den op, og voila! – der har du din persiske spaghetti med en lækker sprød spaghetti tahdig. Vi plejer at spise retten med noget naturel yoghurt til.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *