Jeg kan inde på bloggen se, at mine Kabsa/Kabse opskrifter er meget populære, og det forstår jeg også godt.
Jeg har eksperimenteret med en lækker Kabseopskrift der indeholder rejer – prøv Den! Og fortæl mig hvad du synes.
KABSE/KABSA
4 personer
- 2 løg
- 5 hvidløgsfed
- 1 tsk gurkemeje
- 2 tsk karrypulver
- 1 tsk korianderpulver
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk ingefærpulver
- 400 g blendet tomater
- 140 g tomatpure
- En stor håndfuld hakket koriander
- 400 g ris
- 4-5 dl kogende vand
- Hel grøn chili
- Salt og peber
- Olie
REJERNE
- 500 g XL grønlandske rejer
- 1 tsk gurkemeje
- 1-2 tsk salt
- 1 tsk peber
- saft fra 1 citron
PYNT
- En lille håndfuld hakket persille
Nu skal du lave en krydderibase til din Kabsa.
Du kommer ca. 1-2 spsk olie i en stor gryde, og tilføjer derefter finhakket løg. Når dine løg har fået farve tilføjer du så det finhakket hvidløg i. Rør det hele godt sammen. Dernæst tilføjer du krydderierne heri. Inden du tilføjer resten, så kommer du dine rejer ned i. Husk at dræne dem fra væske inden. Lad dine rejser simre i denne krydderiblanding i ca. 5 minutter. Fisk så dine rejer op og læg dem til side.
Nu skal du tilføje resten af dine ingredienser ned i din krydderiblanding. Kom så tomatpure, blendede tomater og de hakkede koriander heri. Lad det hele simre i 10 minutter. Tilsæt salt efter smag.
Dræn dine ris for vand, og hæld dem ned i din blanding. Kom derefter kogende vand i gryden (det er ca. 4 til 5 dl kogende vand). Det kogende vand skal dække ca. 2 cm over selve risen. Lad vandet koge op, og lige når den gør det, skru da ned for varmen til mellem-lav. Tilføj så rejerne på toppen af risen og kom låg på.
Din risret er klar om ca. 35-40 min.
Servér risen på et stort fad og drys hakket persille på toppen og evt. pynt med nogle citronskiver.
Velbekomme