BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER

MANDAZI

Kort sagt, så minder Mandazi en smule om en blanding af donuts og bolledej, men i en lettere version, da den er ret luftig. Mandazi bliver oftest nydt med noget krydret te og mælk. Kombinationen med Mandazi og teen er helt perfekt

Nu tænker i så, hvordan jeg er blevet introduceret til Mandazi? Jeg har veninder fra Tanzania, som plejede at servere Mandazi for os, og jeg må indrømme at de små lækkerier var ret populær i alle anledninger. Så når vi holdte en hyggeaften med veninder, medbragte de altid Mandazi som deres mor havde bagt. Jeg har så senere med årene også fundet ud af, at somaliere bager Mandazi, og der er vist nogen som kalder dem Mahambri.

MANDAZI-DEJEN
  • 4 spsk sukker
  • 260 g mel
  • 1 tsk tørgær
  • Ca. 230 ml lunken mælk
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 1/2 spsk blødt smør
ANDET
  • Flormelis
  • Olie til friturestegning

Bland mel, sukker, gær og kardemomme i en skål. Tilsæt smørret nem i melet – det skal være blødt. Tilsæt derefter mælken gradvist, indtil din dej er ensartet – så skal du ikke bruge mere mælk. Tildæk skålen med et viskestykke, og stil det til hævning i 60 min.

Del din dej i 4 lige store boller. Drys let med mel på bordpladen, og fold din dej ud med en kagerulle. Dejen må ikke være alt for tynd eller for tyk.  Skær din udfoldet dej til 4 lige stykker, så du får noget der ligner en trekant.

Varm noget olie i en kasserolle, så du kan friturestege dine Mandazi. Olien skal være mellemvarm. Tag dine Mandazi ud når de får en mørk gyldenfarve.

Velbekomme

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *