BAGVÆRK,  FORSIDE,  OPSKRIFTER,  VEGETAR

TYRKISK BRØD

Hvis i har været på Nørrebro og spist i nogle af de tyrkiske restauranter der, så er i helt sikkert stødt på det her brød ved siden af grillmaden, eller til Iskender kebab.
Vi spiser dog også brødet med feta, eller med sucuk. Det brød kan også bruges til morgenmad.

BRØDET
  • 250 ml lunket vand
  • 2 tsk tørgær
  • 1/2 spsk sukker
  • 1/2 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk salt
  • 325g – 390g mel
PENSLING
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk mælk
ANDET
  • Vand
  • Mel
  • Nigellafrø
  • Sesamfrø

Kom vandet i en skål med tørgær og rør det godt sammen. Kom olivenolie, sukker og salt ned i skålen og rør det godt sammen. Tilsæt melet gradvist i og ælt dejen i ca. 5 min. Tildæk skålen med et viskestykke, og stil det til hævning i 60 min.

Form brødet til en stor cirkel, som du kan komme på en bradepande. Beklæd din bradepande med bagepapir. Bland noget vand sammen med mel, så du ender med at have en flydende masse. Dette skal du bruge til at forme dit brød.

Dyp dine fingre ned i melblandingen, og begynd at forme nogle huller i dit brød. Lad brødet efterhæve i ca. 30 min.

Pisk æggeblommen sammen med mælken. Pensel brødet med æggeblandingen. Drys nigellafrø og sesamfrø på brødet.

Bag brødet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 10 min, eller indtil brødet bliver gyldenbrunt.

Velbekomme

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *