Fetaost smager generelt godt med alt. Denne lækre pogaca er utrolig god som mellemmåltid, forret, til brunch eller morgenmad! Kun fantasien sætter grænse til hvad du skal bruge som fyld her! Jeg laver dem også med Nutella – utrolig gode til eftermiddagskaffen.
DEJEN
Ca 25 stk.
- 4 spsk natural yoghurt
- 1 æggehvide fra 1 æg
- 110 ml solsikkeolie
- 150 ml mælk
- 150 ml vand
- 1 spsk gær
- 1 spsk salt
- 2 spsk sukker
- 500 – 700 g mel
FYLD
- 300 g fetaost
- En lille håndfuld persille
- En håndfuld oliven
PENSLING
- 1 æggeblomme
- 1 spsk mælk
- Sesamfrø
- Nigellafrø
Opløs gæren i mælken og vandet, rør det godt sammen og sæt det til side så din gær aktiveres.
Rør olie, yoghurt, æggehvid og sukker godt i en røremaskine. Tilsæt gærblanding og rør godt sammen. Tilsæt salt og mel gradvist, indtil din dej er ensartet – din dej må gerne være en smule klistret. Husk at ælte eller røre dejen i god tid.
Kom olie i en skål, og stil dejen til hævning. Dæk din skål med husholdningsfilm og et viskestykke derefter – Lad nu din dej hæve i 1 time.
I mellemtiden kan du tilberede din fyld. Smuldre 300 g feta i 2 skåle (150 g i hver skål). Hak persillen fint og tilføj den til den ene skål. Skær derefter dine oliven i mindre stykker og tilføj dem i den anden skål. Bland det hele godt sammen.
Når din dej er færdighævet, tager du et lille stykke dej på størrelse med en tenniskugle, og folder den ud med fingrene, så du har en nogenlunde rund cirkel. Kom din fetafyld i midten, og luk for din dej, så det ligner en lille tennisbold igen. Du kan evt. lukke din pogaca lige efter hvordan du synes.
Pensel toppen af din pogaca med æggeblomme og mælk, og drys derefter enten sesamfrø eller nigellafrø på toppen!
Bag din pogaca i en forvarmet oven på 180° i 25 min. – eller når de er gyldenbrune på toppen.
Velbekomme
4 Comments
Sanna
Mmm de ser super lækre ud.
glæder mig til at prøve opskriften
Hygge Cooking
Du må gerne opdatere mig hvordan det går så :)!
Melinda
Har nu prøvet at lave dejen 2 gange. Det våde bliver først rørt sammen i røremaskine, derefter bruger jeg dejkrog, når melet skal blandes i.
Selv om den kører i 15-20 min i røremaskine (m. Dejkrog)
Er dejen umulig at arbejde med. Den er alt for klistret. Nærmest som om at mængden af væske er for høj.
Kan du evt. skrive i detaljer hvad du har gjort. For at det lykkes at kunne arbejde med lige præcis denne dej?
Hygge Cooking
Hej,
Nogle gange er det kæmpe forskel på mel.
Jeg har opdateret mængden af mel nu, og evt, tilsæt mel indtil du kan se, at dejen er homogent.