BAGVÆRK,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER,  VEGETAR

PIZZA

Det her er den bedste pizzaopskrift, jeg kender. Den minder om de købte pizza ude fra, som har en lækker, sprød bund og skorpe!

Det hyggelige ved pizza er, at man selv kan vælge topping, dvs. at man ikke er helt bundet til toppingen, samt at man ej heller er tvunget til at dele den med andre, for denne opskrift giver 4 god størrelses pizzaer.

 

PIZZADEJ

4 – 6 personer

  • 800 – 900 g mel
  • 90 ml olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 600 ml lunkent vand
  • 2 tsk tørgær
  • 1 tsk sukker
TOMATSAUCE
  • 1 tomatdåse (400 g)
  • 3 – 4 spsk oregano
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt
ANDET
  • Semolina
  • Olie
  • Frisk mozzarella
  • Frisk basilikum

Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Kom mel, salt og olivenolie i en separat skål og rør dem sammen. Hæld gærvæsken over melet og rør det godt sammen. Kom dejen på bordet og ælt den i 10 min. Kom den æltede dej i en skål og dæk den rigeligt til med olivenolie, så den ikke klistrer til skålen under hævning. Dæk skålen og stil dejen til hævning i 1 time.

Blend tomaterne fra tomatdåsen og tilføj oregano, hvidløgspulver, salt og olivenolie, og hæld det hele i en gryde. Varm det hele op i 10 min.
Tag dejen ud og drys lidt mel på, ælt den igen i 2 min. Skær dejen i 4 lige store stykker, og form dem til runde kugler. Stil dem på bordet og dæk dem til med et viskestykke, så de hæver i 1 time.

Forvarm ovnen på maximum, og kom en bageplade i ovnen.
Fold dejen ud med hænderne, så den danner en nogenlunde rund cirkel – den må ikke være alt for tynd.

Tag bagepladen ud og vend den på hovedet. Drys semolina på bagsiden af bagepladen, og placér pizzadejen, som du har foldet ud.
Kom tomatsauce på toppen af dejen, og smuldr den friske mozzarella på toppen. Kom bagepladen tilbage i ovnen, og hold øje med pizzaen. Tag den ud når osten er smeltet og gylden.

Skær pizzaen i de ønskede størrelser, og drys noget frisk basilikum på toppen inden serveringen.

Velbekomme

 

2 Comments

    • Hygge Cooking

      Hej,
      Der skal stå ælte i 2 min, hvor den så derefter hæver i 1 time yderligere. Beklager fejlen, den retter jeg lige. Tak fordi du følger med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *