FORRETTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER

EMPANADAS

Nu har i sikkert bemærket at jeg tit og ofte udfordrer mig selv hvad angår opskrifter. Ja, det kan godt være at jeg er god til arabisk/persisk mad, men det gør ikke, at jeg skal fastholde mig til en bestemt ting vel? Specielt fordi jeg elsker udfordringer, i forhold til udviklingen af mine opskrifter. Der er så mange ting jeg har afprøvet, som jeg slet ikke og på ingen måder har været tilfreds med, og derfor bliver de dog heller aldrig delt herinde.

Nåh men i forhold til de her små lækkerier ved navn empanadas, så har jeg desværre ikke selv været i Argentina, men det har min mand til gengæld. Og når han har en kone som mig, så er det første hun spørger ham om, når han er tilbage fra rejsen: “Hvad har du fået som bare smagte godt!” – Yeas og ud fra det, så udvikler jeg så en idé, at dette skal da prøves herhjemme, også fordi min mand er den rette testperson. Han er nemlig kritisk, og roser ikke bare for at rose.

Nu forsøgte jeg mig så med at genskabe de her empanadas herhjemme. Jeg valgte hakket oksekød som fyld, men de kan også fås i mange forskellige varianter, med blandt andet ost, vegetar, kylling m.m.

Resultatet blev helt igennem perfekt! Sprøde udenpå, med en hel masse smag indeni. De er slet ikke så besværlig at lave – så kast dig ud i dem!

DEJEN

Ca. 20-25 stk.

  • 300 g mel
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 spsk olie
  • 150 – 175 ml varm vand
FYLDET
  • 200 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 tomat
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • Salt & peber
  • Olie
ANDET
  • Olie til stegning
  • Vand til at lime dejen sammen

Kom mel, salt og olie i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt varm vand gradvist, indtil dejen er ensartet. Tildæk skålen med et viskestykke, og stil dejen til at hvile i ca. 1 time.

Hak løg, peberfrugt og tomaterne. Steg dem på en pande med olie. Tilsæt hakket oksekød samt krydderierne og steg det godt sammen. Når kødet er færdigstegt, stil det til side.

Del din dej i 2 stk. Rul dejen ud til en nogenlunde tynd dejplade. Brug en udstikker til at udstikke din dej. Jeg brugte en på ca. 12-13 i diameter.

Tag én dejplade og kom kødfyld i midten. Dyp din pegefinger med vand, og pensel den rundt omkring halvdelen af dejpladen. Fold dejpladen til en halvmåne, og tryk kanterne rigtig godt sammen med fingrene. Fold dine halvmåner fra den ene ender og hele vejen til den anden ende. Tjek min Instagram under IGTV, for at se hvordan fremgangsmåden er på video.

Varm noget olie i en kasserolle, så du kan friturestege dine empanadas. Olien skal være mellemvarm. Tag dine empanadas ud når de får en mørk gyldenfarve.

Nyd dine empanadas lune.

Velbekomme

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *