BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER

VANILJEKIKS MED FONDANT

I har sikkert stødt på de her vaniljekiks, som tit og ofte bliver pyntet med fondant. Jeg bruger dem som bordkort til diverse fester osv. De kan også bruges som souvenirer, hvor de kommer ned i en lille akrylpose bundet med silkesløjfe på. Så kan man evt. udstikke ordet “Tak for besøget”, eller “Saras Babyshower” på fondanten.

Denne opskrift i får her, er simpel da den får dine kiks til at være ret jævne i overfladen og buler ikke ud. Så når du skal komme fondanten på, vil det se flot og blankt ud.

VANILJEKIKS
  • 230 g smør
  • 200 g flormelis
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • 1 æg
  • Ca. 450-475 g mel
  • 1 tsk bagepulver
ANDET
  • Fondant
  • Pastafarve
  • Flormelis
  • Vand

Pisk smør og sukkeret sammen med vaniljeekstrakten. Tilsæt æg og pisk en smule til det hele er ensartet. Tilføj bagepulver og melet gradvist. Når du får en sammensat kiksedej, så er du klar til at komme den ned i en frysepose, og ind på køl i minimum 4 timer.

Drys flormelis på dit køkkenbord, og rul dejen ud. Din dej må ikke være alt for tynd. Udstik den ønskede form med den valgfrie udstikker – jeg har denne gang valgt en cirkel.

Kom dine udstykkede kiksedejstykker på en bradepande som er beklædt med bagepapir. Bag dine kiks i en forvarmet oven på 170 grader i ca. 10-12 min.

Når du tager kiksene ud af ovnen, lad dem køle af i ca. 5 min på bradepanden, hvor du efterfølgende overfører dem til en bagerist.

Kom et par dråber af den valgtfrie pastafarve på din fondant, og fold den 5-6 gange sammen, hvor du så efterfølgende drysser flormelis på bordpladen og ruller din fondant ud. Udstik din fondant med samme udstikker du brugte til kiksene.

Pensel en smule vand på bagsiden af din udstykkede fondant, og kom den på det færdigbagte kiks.
Sådan, så har du dine flotte vaniljekiks med fondant klar.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *