Roulade er godt i alle former og smag. Jeg har delt en opskrift på en vaniljebund, og du kan selv justere fyldet i forhold til din roulade – kun fantasien sætter grænser.
Det er ikke særlig kompliceret, at kaste sig ud i at bage en roulade derhjemme – du skal blot følge disse steps nøje. Så bliver den helt perfekt.
KAGEDEJ
28 x 35 cm bageplade
- 4 æggeblommer
- 4 æggehvider
- 130 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 tsk bagepulver
- 120 g mel
- Lidt citronskal (valgfrit)
CHOKOLADEMOUSSE
- 250 ml piskefløde
- 2 spsk kakaopulver
- 4 spsk sukker
GANACHE
- 150 ml piskefløde
- 150 g mørk chokolade
ANDET
- En til to pakker friske hindbær
- 50 g chokoladeknapper
Pisk æggeblommerne med, sukker, citronskal og vaniljesukker. Pisk dine æggehvider fast.
Fold melet og bagepulver ned i din æggeblommemasse. Fold derefter dine æggehvider ned i æggeblommerne. Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 10-12 minutter.
Når kagen er bagt, transportér den øverste side straks på et stykke viskestykke. Fjern forsigtigt bagepapiret og rul nu din kage i viskestykket.
Kom piskefløde, kakaopulver og sukker i en skål og pisk det hele fast.
Når din kagedej er kølet helt af, ruller du den forsigtigt op og fjerner viskestykket.
Fordel chokolademoussen på kagen, og kom hindbærstykker på (gem nogle til pynt) og drys mindre stykker chokolade på.
Nu kan du enten drysse flormelis på din kage, eller tilberede ganachen som på billedet.
Smelt chokoladen og piskefløden sammen i en kasserolle. Hæld ganachen direkte på din roulade. Pynt toppen med friske hindbær og stil den på køl.
Velbekomme



2 Comments
Zeinab Al-kabbani
Lavede den idag og den var perfekt. Smagte slet ikke alt for eggy. Tusind tak og keep up the good work.
Hygge Cooking
Hej,
Mange tak for din tilbagemelding – og velbekomme :)!