DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

INDBAGT ÆBLETÆRTE MED BUTTERDEJ

For mange år tilbage, havde McDonald’s lanceret en indbagt æbletærte, som jeg tit bliver mindet om, da den var virkelig lækker. Ja, det er svært at tro at McDonald’s kan lancere noget smagfuldt og lækkert, men det synes jeg at denne tærte var.

Jeg havde tilfældigvis fået mange æbler fra en af mine kollegaer, som jeg lovede at bage æblekage for. Der var så en del æbler til overs, og dem måtte jeg gør et eller andet ved – så jeg har forsøgt at genskabe opskriften på den indbagte æbletærte, og det gik utrolig godt.

Fyldet i de her butterdejstærter består af æbleterninger vendt i smeltede brun farin, sukker, stødt kanel og smør! Utrolig nem og smagfuld dessert.

FYLDET
  • 4 små æbler
  • 1 tsk stødt kanel
  • 30 g smør
  • 40 g brun farin
  • 25 g sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 spsk. vand
DEJEN
  • Butterdejsplader – 6 stk. skåret i halve (12 stk.)
  • Olie til stegning
  • Flormelis til pynt

Skræl og skær dine æbler i mindre terninger. Kom smør, kanel, brun farin og sukker i en gryde. Tilføj æblerne ned i gryden. Bland vandet og majsstivelsen sammen og kom dem ned i æblerne. Sæt varmen til mellem-niveau under gryden. Lad æblerne simre i ca. 7-10 min.

Hvis du har købt de almindelige butterdejsplader man kan få på frost, så skær hver plade i halv, så du får 12 butterdejsplader.

Kom 2 tsk æblefyld midt på halvdelen af din butterdejsplade. Pensel noget vand langs kanterne af butterdejen og fold derefter resten af din butterdej på toppen af æblerne, som så lukkes til med en gaffel langs kanterne.

Varm noget olie i en dyb pande, så du kan friturestege dine butterdejstærter. Olien skal være mellem-varm. Tag dine butterdejstærter ud når de har fået en gylden farve.

Drys noget flormelis på toppen af din indbagte æbletærte, eller nyd den som den er.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *