BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

BRUNSVIGER

Brunsviger er specielt kendt på Fyn. Du ser også brunsviger formet som kagemand, som typisk bruges til fødselsdage. Brunsviger er en typisk gærkage, der er toppet med remonce!

Hvis du er glad for brunsviger, vil du blive hooked på den her – Dejen er så luftig og let, og remoncen giver den fugtighed og sødme, som gør at denne gærkage bliver forvandlet til noget utrolig lækkert.

GÆRKAGE

Ovnfast fad 34×24 cm

  • 150 ml lunkent mælk
  • 25 g frisk gær
  • 30 g sukker
  • 1 æg
  • 50 g smør
  • 200 – 250 g mel
REMONCE
  • 210 g brun farin
  • 100 g smør
  • 60 g kagecreme

Rør gæren ned i mælken og sukkeret. Tilsæt ægget og rør det godt sammen. Kom smør ned i blandingen. Hæld melet i gradvist, og ælt dejen godt sammen.

Dæk din skål med husholdningsfilm og et viskestykke derefter – Lad nu din dej hæve i 30 min.

I mellemtiden kan du gå igang med din remonce. Kom brun farin, smør og kagecreme ned i en kasserolle og smelt det hele godt sammen.

Fordel dejen godt ud med våde fingre på fadet. Husk at smøre dit fad med smør, så din dej ikke klistrer på. Hæld din remonce på dejen, og dæk fadet med et viskestykke og lad dejen hæve i 45 min.

Lav dybe huller med fingrene i dejen, så din remonce trænger mere ind når den skal bages.

Bag din brunsviger i en forvarmet ovn på 220° i 15 min.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *