Jeg deler min opskrift på en cremet dahl. Min mand, vores lille søn og jeg er ret glade for krydret mad, så denne her dahl faldt i god jord herhjemme. Den er i øvrigt meget mættende.
Vi prøver også på, at spise vegetarmad/vegansk mad minimum to gange om ugen. Prøv den og fortæl hvad du synes om den.
- 1 løg
- 1 hvidløgsfed
- En lille håndfuld koriander
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk karry
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk spidskommen
- 200 g røde linser
- 1 dåse hakkede tomat
- 400 ml kokosmælk
- Olie
- Salt og peber
Hak løg, hvidløgsfed og koriander fine. Varm noget olie i en gryde. Tilføj løg, koriander og hvidløg til. Rør det rundt i et minut. Tilføj alle krydderierne heri. Det er vigtigt at du svitser krydderierne af i et minutstid, da det bringer krydderiernes aroma frem.
Skyl linserne og kom dem i gryden sammen med hakkede tomater. Tilføj kokosmælken ned i gryden og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber. Lad det simre under låg i 45 minutter.
Tilføj lidt vand, hvis den bliver for fast.
Velbekomme