FORRETTER,  FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER,  VEGETAR

DHAL

Jeg deler min opskrift på en cremet dahl. Min mand, vores lille søn og jeg er ret glade for krydret mad, så denne her dahl faldt i god jord herhjemme. Den er i øvrigt meget mættende.

Vi prøver også på, at spise vegetarmad/vegansk mad minimum to gange om ugen. Prøv den og fortæl hvad du synes om den.

  • 1 løg
  • 1 hvidløgsfed
  • En lille håndfuld koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk spidskommen
  • 200 g røde linser
  • 1 dåse hakkede tomat
  • 400 ml kokosmælk
  • Olie
  • Salt og peber

Hak løg, hvidløgsfed og koriander fine. Varm noget olie i en gryde. Tilføj løg, koriander og hvidløg til. Rør det rundt i et minut. Tilføj alle krydderierne heri. Det er vigtigt at du svitser krydderierne af i et minutstid, da det bringer krydderiernes aroma frem.

Skyl linserne og kom dem i gryden sammen med hakkede tomater. Tilføj kokosmælken ned i gryden og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber. Lad det simre under låg i 45 minutter.

Tilføj lidt vand, hvis den bliver for fast.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *